Kanye West új lemeze az amerikai albumeladási lista élén debütált

2013.06.28. 08:00
Az amerikai Billboard 200-as albumeladási lista élén debütált Kanye West legújabb, Yeezus című lemeze, amelynek nyitó heti eladásai azonban elmaradtak a várakozásoktól.

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint a többszörös platinalemezes zenész legújabb szólóalbumából 327 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók a megjelenést követő első héten. A cég szerint ez jelentős elmaradást jelent a Billboard 500 ezer példányról szóló várakozásához képest. West új korongja azonban még így is az év harmadik legjobb nyitó heti eladását produkálta.

Az élen jelenleg Justin Timberlake The 20/20 Experience című albuma áll, amelyből 968 ezer példány fogyott a márciusi debütáló héten, másodikként pedig a Daft Punk francia elektro-dance duó Random Access Memories című lemeze futott be 339 ezer példányos májusi nyitó hetével.

A Yeezus című új korong június 18-ai megjelenését megelőzően West mindössze egy hónap elején tartott zenei fesztiválon adott ízelítőt a korong anyagából, aminek egyik dalában a Gyöngyhajú lány egy részlete is hallható.