Jennifer Lopez bárkinek énekel, aki megfizeti

2013.07.15. 17:28
A Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet értesülése szerint J-Lo több mint 10 millió dollárt vágott zsebre azzal, hogy „diktátoroknak szerenádozott”.

Ahogy az Index beszámolt róla, J-Lo a múlt hónapban Türkmenisztán elnökének, Gurbanguli Berdimuhamedovnak a születésnapján lépett fel. A Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet Türkmenisztánt a legelnyomóbb országok közé sorolja, ahol a hatóságok még mindig börtönbe küldenek embereket politikai okokból.

A botrány kipattanása után Jennifer Lopez sajtósa azt nyilatkozta, hogy ha az énekesnő tudott volna erről, biztos nem dalolta volna ilyen vidáman a Happy Birthdayt az elnöknek, sőt, fel sem lépett volna. A Human Rights Watch szerint azonban nem a türkmenisztáni elnök az egyetlen megkérdőjelezhető figura, akiknek privát rendezvényén J-Lo jó sok pénzért énekelt. Azt pedig szinte kizártnak tartják, hogy Lopez ne tudjon semmit milliókat fizető megrendelőiről.

Jennifer Lopez türkmén bulija

Az independent.co.uk közölt is egy listát arról, hogy milyen megkérdőjelezhető alakoknak énekelt Lopez az elmúlt két évben. Egyikük az üzbég olajmilliárdos, Azam Aszlanov, aki egymillió dollárt fizetett azért, hogy az énekesnő fellépjen a fia esküvőjén. Az is kiderült, hogy a türkmenisztáni fellépésével egybekötött jótékonysági gyűjtésből valahogy nem lett semmi. De akadt olyan orosz kliens is, akit a fellépés előtt elvittek a rendőrök, így ő lemaradt arról, hogy élőben csodálhassa Lopezt.

A sajtós persze joggal mondja, hogy „az énekesnő annak ad elő, aki megfizeti”, azaz szinte bárkinek, de azért egy kicsit furcsa, hogy két év alatt hat olyan magánfellépést is elvállalt, amit a jogvédők szerint az emberi jogokat folyamatosan megsértő politikusok vagy kétes hírű üzletemberek rendeltek meg.