Orbánozás miatt tiltottak le egy punkzenekart?

2013.08.09. 15:07
Nem léphet fel Kiskunhalason a HétköznaPI CSAlódások. Pár hónapon belül ez már a második eset, hogy amikor egy rendszerellenesnek vagy vulgárisnak minősíthető zenekar nem tetszik a hatalomnak, toporzékol picit.

A HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar nem léphet fel Kiskunhalason, írta a Warum blog, mert a koncert helyszínéül szolgáló Freedom Music Pub tulajdonosát egy jó szándékú ismerőse figyelmeztette, hogy baja lesz, ha megtartják a bulit. Az ilyen figyelmeztetések és a betiltás réme egy punkzenekar esetében természetesnek vehető, de az már korántsem, hogy a figyelmeztetés állítólag a polgármesteri hivatalból érkezett, hiszen 2013-at írunk, nem 1971-et.

A zenekar Facebook-oldalán közzétettek szerint a Kádár-korszakra kísértetiesen emlékeztető fenyegetés a zenekar jelenlegi, KapdbeViktour! névre hallgató turnéja miatt hangzott el. Az már tényleg a sors fintora, hogy a koncertet pont egy „Szabadság"” nevű szórakozóhelyen rendezték volna. Igyekeztünk elérni a polgármesteri hivatalt és a Freedom Music Pubot is, egyelőre sikertelenül.

HétköznaPI CSAlódások - Viktor

A punkzenekarnak nem ez az első ilyen esete, a kilencvenes években Csurka Istvánnal is összeakasztották a macskabajuszt, mondjuk, vele nem volt nehéz. A kiskunhalasi betiltás után a zenekar Facebook-oldalán röhögte ki a döntést, ami beigazolta pár, korábban íródott dalszövegüket, egyet idéztek is:

„Bocsánat, te hülye politikus
Bocsánat, de bekaphatod!
Faszt a szádba és kuss!
Hát persze, egy kicsit durva voltam
Szégyenkezem is ez miatt
Lapulni kéne, mint szar a gazban
Az egyenes beszéd nem divat”

Júniusban a Kozmosz zenekar A38-on felvett koncertjét nem volt hajlandó levetíteni a Duna televízió, miután szerintük a punkrockerek Schmitt Pál egykori köztársasági elnökről énekeltek dehonesztálóan, és ez nem fér bele a köztévés sajtószabadságba.  • Hírek
  • Hírek