Életrajzi film készül James Brownról

2013.08.28. 08:20 Módosítva: 2013.08.28. 09:32
Idén ősszel kezdik forgatni a soul keresztapjaként ünnepelt James Brown életéről szóló filmet, amelynek rendezői székében A segítség című 2011-es filmdrámát is jegyző Tate Taylor fog ülni.
1

"Minden egyes filmkockát Mississippi államban veszünk fel" - mondta a rendező a film néhány jelenetének helyszínéül szolgáló jacksoni Mississippi Coliseum épületében állva. Sőt, a franciaországi és vietnami jeleneteket is az ország délnyugati részén fekvő államban veszik fel, ami azért meglehetősen érdekes, az amerikai fauna a vietnamival például köszönő viszonyban sincs.

A rendezői feladatokat ellátó Taylor szerint a következő héten derül ki, hogy ki játssza Brownt a mozivásznon. Taylor mellett Mick Jagger és Brian Grazer lesznek a film társproducerei. A munkálatok novemberben kezdődnek. A 2006-ben elhunyt Brownt a szórakoztatóipar legkeményebben dolgozó embereként ismerték és a  megkapta a soul keresztapja becenevet is. A zenész Dél-Karolinában született és Georgiában nőtt fel.

A rendező szerint a film Brown ötéves kora körül fog kezdődni és nagyjából 1993-ig követi a zenész életét, ám azt nem volt hajlandó elárulni, hogy a soul-legenda életének mely pillanatai fognak visszaköszönni a vásznon. Brown 1969 februárjában lépett színpadra a Mississippi Coliseum-ban, ám azt nem tudni, hogy ez a koncert bekerül-e a filmbe. A segítség című 2011-es filmdrámát is Mississippi számos helyszínén vették fel, Taylor ugyanis fejleszteni akarja az állam filmiparát.

A Variety exkluzív híre szerint Chadwick Boseman fogja játszani James Brownt, a híres soul zenészt. A színész legutóbb szintén egy életrajzi filmben szerepelt, A 42-es című filmben, ahol Jackie Robinsont, a híres baseballjátékost testesítette meg, aki az első afroamerikai játékos volt Észak-Amerika profi baseball bajnokságán.