Már megy is a Spotify

2013.12.12. 12:54

Tényleg elindult Magyarországon a Spotify, csütörtök délelőtt 11 körül már működött. Nem tudni, pontosan mikor élesedtek, a Spotify sajtósa is csak annyit tudott mondani, hogy nekik is délelőtt 11 körül szóltak. Szerda délután jelentették be New Yorkban, hogy átalakítják a csomagjaikat, és belépnek húsz új piacra, köztük Magyarországra is. 

Első látásra pont ugyanúgy működik, mint az amerikai változat, csak dollár helyett euróban van megadva az ár. Számítógépről és tabletről reklámokkal tényleg korlátlan az ingyenes csomag, és tényleg tetszőleges előadótól el lehet indítani tetszőleges számot. Mobilról az ingyenes csomagban előadó alapján lehet lejátszási listát indítani, illetve playlistet szerkeszteni és ezekben meghatározatlan sorrendben meghallgatni a számokat.

Elindult a Rdio is

Ez tegnap nem tűnt fel senkinek, de néhány órával megelőzte a Spotify-t Magyarországon egy másik nagy streamingszolgáltatás, a Rdio. Ők szintén tegnap jelentették be, hogy elindulnak Magyarországon (és további 19 országban), és az ő szolgáltatásuk már legalább csütörtök reggel óta elérhető. A Spotify-jal ellentétben a Rdiónál nincs ingyenes csomag, de az első fél évben a desktop változatért nem kell fizetni.