Visszaköltözik Marosvásárhelyre a Félsziget fesztivál

2013.12.19. 14:43

A kevésbé sikeresnek bizonyult 2013-as kolozsvári megrendezés után visszaköltözik Marosvásárhelyre a Félsziget fesztivál - jelentette be csütörtökön Marosvásárhelyen Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke és Kelemen Márton, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Maros megyei önkormányzati frakciójának a vezetője. A Vásárhely.ro portál tudósítása szerint a visszaköltözésről hosszas tárgyalások után sikerült megegyezni a Félsziget márka tulajdonosával, írja az MTI.

A márkát bejegyző Szepessy Szabolcs a Székelyhon.ro portál megkeresésére elmondta: lejárt a régi szervező csapat a szerződése, és a 2014-es Félszigetet már biztosan nem ők szervezik. A márkanév tulajdonosa hozzátette, hogy a jövő év elején dolgozzák ki a fesztivál visszaköltöztetésének menetrendjét. Bodor László korábbi főszervező elmondta, hogy ő is az újságíróktól értesült a csütörtökön bejelentett döntésről. "Ezen nincs mit kommentálnom, engem nem keresett meg senki, senkivel nem egyeztettem" - idézte a Vásárhely.ro a korábbi főszervezőt.

A könnyűzenei fesztivált a budapesti Sziget fesztivál szervezőivel partnerségben szervezte az erdélyi magyar fiatalokból álló Live Music Egyesület. A fesztivált tízévi marosvásárhelyi megszervezés után 2013-ban Kolozsvárra költöztették arra hivatkozva, hogy Erdély fővárosa - mely 2015-re az Európa ifjúsági fővárosa címet is elnyerte - jobb fejlődési lehetőségeket biztosít a rendezvénynek.

A költözés azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Míg a 2012-es marosvásárhelyi Félszigetre 79 ezren váltottak jegyet, a július közepén tartott kolozsvári fesztiválon csak 60 ezren voltak.