A Szám 2014: az első elődöntő továbbjutói

2014.01.27. 11:35 Módosítva: 2014.01.27. 12:03

Az Index idén megrendezi első alternatív dalversenyét, A Számot. Ebben három elődöntőn, két középdöntőn és egy döntőn keresztül jutunk el oda, hogy az Index soktagú zsűrije és az olvasók szerint kié a legjobb 2013-ban hallott szám. Pénteken bemutattuk mind a harminc indulót, majd szombat elindítottuk az első tíz versenyzőt, akik közül a zsűri hármat már be is juttatott az középdöntőbe. 

a szam 640.png

A zsűri szerint a Blahalouisiana Tonight I'll Dress In Blue, az Ivan & The Parazol Baby Blue és a Mayberian Sanskülotts Akarat című dala bizonyult a legjobbnak. A dobogóról lemaradó hét dal sorsát az olvasóinkra bíztuk.

Ők pedig úgy döntöttek, hogy a Kozmosz Az Okosak földje, Halott Pénz Diazzal és Menthával közös Helló lányok és a Képzelt Város Epszilon dalát juttatják tovább. Sokáig versenyben volt a Blind Myself Veszélyes hulladék száma is, de a Képzelt Város lehajrázta a metálzenekart.

Az első hat középdöntős szám tehát:

  • Blahalouisiana - Tonight I'll Dress In Blue
  • Ivan & The Parazol - Baby Blue
  • Mayberian Sanskülotts - Akarat
  • Kozmosz - Az Okosak földje
  • Halott Pénz feat. Diaz és Mentha - Helló lányok
  • Képzelt Város - Epszilon

A következő elődöntő szombaton indul. Ebben a Gustave Tiger, a Revue feat. Polar Dear, az EZ Basic, a Biebers, az Isten Háta Mögött, a Watch My Dying, a Der Tanz, Iamyank, Szabó Benedek és a Middlemist Red dalai versenyeznek majd. Itt lehet őket meghallgatni.