Félmilliót érhet a rendszerváltós dal

2014.03.04. 11:59

„Fogalmad sincs, mi történt 1989-ben? És nem is érdekelt, amikor tanultál róla?”  A Közös Siker program keretében 89after néven indul dalszerző pályázat kifejezetten fiataloknak. A pályázat és a felhívás lényege, hogy a jelentkezők dalban mondják el, mit gondolnak a rendszerváltozásról.

A pályázatot a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány írta ki, és olyan fiatal zenészek jelentkezését várják, akik a szocializmust leginkább a filmekből és a szüleik elmondása révén ismerik, de megvan a mondanivalójuk az elmúlt huszonöt évről. A jelentkezők a dal műfaját tekintve szabad kezet kapnak, lehet nevezni szólóban vagy együttessel a legkülönbözőbb műfajokban, a slammeléstől az elektromos zenéig. A beérkező pályázatok közül Harcsa Veronika dzsesszénekesnő, Kemény Lili költőnő, Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó frontembere és Nagy Feró, a Beatrice énekese választja ki a legjobb dalt, a zsűri tehát örvendetes módon nagyon kiegyensúlyozott. A zsűrit a szervezők direkt úgy állították össze, hogy két idősebb, már a rendszerváltás idején is aktív zenész is legyen benne, illetve a fiatalabb generáció tagjai is képviseltessék magukat. A nyertes 500 ezer forintnyi lendületet kap a zenei pályájához.

A legjobbnak ítélt 20 videót majd a verseny Facebook oldalán lehet megtekinteni, de szavazni a közönség nem fog tudni, a nyertesről tehát kizárólag a zsűri dönt majd. A nyertes a fél millió forint mellett nyilvános szereplési lehetőséget is kap majd. 

Jelentkezni itthonról és a határon túlról is magyar nyelvű dalokkal lehet. A pályázatok beérkezésének határideje 2014. május 11.

A pályázati kiírás itt.