Ketten meghaltak egy amerikai fesztiválon

2014.03.13. 12:22
Egy sofőr nagy sebességgel az austini South By Southwesten fesztiválozók közé hajtott. Ketten a helyszínen életüket veszítették, 21 ember megsérült, közülük öten életveszélyes állapotban vannak. A helyszínen koncertezik a magyar Ivan & The Parazol is, de az együttes tagjainak nem esett bántódása.

Ketten meghaltak és további 21 ember megsérült, amikor egy autó rohant a járókelők közé az austini South By Southwest fesztiválon ma reggel. A SXSW az Egyesült Államok legfontosabb showcase eseménye, amin több tucat zenekar, előadó és startrup cég képviselteti magát, hogy aztán felhívják a helyszínen százával megjelenő menedzserek és befektetők figyelmét. Maga a fesztivál a városban, nem pedig egy elkerített területen zajlik, a koncerteket és előadásokat pedig a helyi vendéglátóhelyek mellett különböző, abszolút nem erre a célra kitalált épületekben tartják. A baleset után az autóst őrizetbe vette a rendőrség. Egyelőre azt nem tudni, hogy mekkora volt a sofőr véralkoholszintje, a hatóságok későbbre ígérték a tájékoztatást. A környék tele volt emberekkel, hiszen egymástól alig száz méterre lépett fel Kanye West és Jay-Z illetve Damon Albarn, a baleset helyszínéhez legközelebb található épületben pedig Tyler, The Creator és a Black Angels lépett fel, de Lady Gaga is a környéken lófrált.

Az esemény főszervezője szerint a mostani balesethez hasonló szinte soha nem történik az évente megrendezett SXSW-en, ami március 7-től 16-ig tart. Azóta kiderült, hogy egy nő és egy férfi az áldozat, öten pedig még mindig kórházban fekszenek életveszélyes állapotban. Az említett előadók fellépése elmaradt és a zenészek Twitteren fejezték ki együttérzésüket az áldozatok családjaival. A Pigeons and Planes egyik tudósítója alig pár méterre állt a baleset helyszínétől. Az autó állítólag nagy sebességgel hajtott a járókelők közé, majd az ütközés után tovább haladt, rengeteg öntudatlanul fekvő testet maga után hagyva. A helyszínen zenél a magyar Ivan & The Parazol is, Simon Bálint dobosnál Facebookon érdeklődtünk, de szerencsére nem voltak a helyszínen, az esetről is csak tőlünk értesültek.