Chris Brown áprilisig sitten marad

2014.03.18. 11:14
A bíróság szerint a 24 éves énekes képtelen távol tartani magát a bajtól, így áprilisig inkább nem eresztik ki a börtönből.

A Grammy-díjas amerikai énekest múlt pénteken tartóztatták le, miután kirúgták egy malibui rehabilitációs központból, ahol dühkitörései, kábítószerhasználat és bipoláris zavarral összefüggő problémák miatt kezelték. A legutóbbi kilengéssel Brown megsértette a bíróság által elrendelt kezelésének feltételeit. Azt meg ugye azért kapta, mert még 2009-ben nagyon megverte egykori csaját, Rihannát. 

A próbaidő megsértése miatti meghallgatást április 23-ára tűzték ki, ám a dolgot bonyolítja, hogy az énekesnek április 17-én egy másik ügyben is bíróság elé kellene állnia Washingtonban. Brownt a rehabilitációs központ négy házi szabályának megsértése miatt bocsátották el az intézményből. Az énekes egyrészt letaperolt egy női pácienst, visszautasította a drogtesztet, provokatív közleményt adott ki és az egyik csoportos kezelésen azt mondta: "jól bánok a fegyverekkel és a késekkel".

Brownt 2009-ben öt év próbaidőre és közösségi munkára ítélték, valamint kötelezték rá, hogy a családon belüli erőszakkal foglalkozó tanácsadáson vegyen részt, miután bántalmazta Rihannát Los Angelesben. Az énekes azóta többször is állt bíróság előtt, mivel nem teljesítette maradéktalanul próbára bocsátásának feltételeit.