James Blunt-koncert lesz Budapesten

2014.03.25. 10:13 Módosítva: 2014.03.25. 10:13
Októberben Magyarországra érkezik James Blunt, a 2000-es évek egyik legnépszerűbb brit énekes-gitárosa, aki a zenei pálya előtt még Koszovót is megjárta katonaként.

A BudapestArénában ad koncertet október 27-én James Blunt brit énekes. A 40 éves előadó tavaly jelentette meg a Moon Landing című albumát, ezzel érkezik Magyarországra az öttagú zenekarával. Bluntot hosszú ideig nem fedezte fel a brit zenei sajtó, sehol sem cikkeztek a Back to Bedlam bemutatkozó albumáról, illetve az onnan kiragadott kislemezekről. Végül a harmadik, a You're Beautiful hozta meg az áttörést, aminek köszönhetően öt Grammy-jelölést kapott 2007-ben és fel is lépett a díjátadón, de végül semmit sem nyert.

James Blunt - You're Beautiful (élő)

Bluntról rendszeresen megemlítik, hogy azon ritka zenészek egyike, aki aktív katonai szolgálat után épített karriert. Katonai kórházban született, majd négy évig szolgált a brit hadseregben, megjárta Koszovót is. Számos alkalommal ad jótékonysági koncerteket és akítvan támogatja a Médecins Sans Frontières háborús segélyszervezetet és a sérült brit katonákat támogató intézményeket.