Ilyen lehet a jövő zenéje

2014.04.09. 16:18
Az Indexen mutatjuk be a Mary PopKids első nagylemezét, méghozzá egy speciális lejátszóval. A magukat future pop kategóriába soroló zenekar profi klipek és sokat játszott kislemezek után készítette el az első rendes stúdióalbumát, a The Blue Inside-ot.

Elkészült a budapesti Mary PopKids első nagylemeze, amit most az Indexen lehet először meghallgatni online. A zenekar eddig leginkább a pozitív visszhangot kapó Mosoly és a Nightdrive dalokhoz készült klipjei miatt volt ismert, idén pedig az Index saját dalversenyén is a középdöntőig jutottak. A The Blue Inside stúdióalbumot egy különleges lejátszóval lehet elindítani, aminek az a lényege, hogy az összes számból 10 másodpercet lehet először meghallgatni, majd minden kattintás plusz egy másodperccel hosszabítja meg a lejátszható dalrészletet. Összesen háromezer kattintás szükséges, hogy az egész albumot teljes egészében meg lehessen hallgatni.

The Blue Inside

"Az album címadó dalának akusztikus verzióját eredetileg a Szörffilmhez írtuk. A film középpontjában három magyar szörfös srác áll, akik tenger hiányában nekimennek a nagyvilágba hullámokat kergetni. Valahol a The Blue Inside album is egy hasonló belső utazásról szól. A saját kis csodaországunkról, amely pszichedelikus, néha vidám, néha kicsit szomorkás, de sosem unalmas – mondja Kamau Makumi, a zenekar egyik énekese.

„Sok minden ihlette a számokat, olyan kedvenc filmek, mint a Zuhanás, A nagy szépség, vagy a Michael Gondry-féle Tajtékos napok, de a blueszene repetitív "mondavilága", és Allen Ginsberg Üvöltés című verse is nagy hatással volt ránk az utobbi időben. Kb. a számok felét már korábban megírtuk és játszogattuk is őket koncerteken, a másik felét pedig Fonyódon, egy számíró session alkalmával szereztük februárban.”

Az albumon olyanok dolgoztak a zenekarral, mint Felcser Máté a Punnany Massifból, a Szám döntőjébe jutott iamyank, az album nagyrészét pedig Fodor Máriusszal közösen készítették.

„Nagyon szerencsések vagyunk, hogy velük dolgozhattunk, sokat tettek hozzá a lemez zenei világához.. A lemezt saját kiadón keresztül, saját magunk adjuk ki, így különösen fontos, hogy ha tetszik, amit csinálunk akkor támogassatok minket az iTuneson, Spotify-on, Deezeren, vagy Youtube-on keresztül.” - ezt már Bártfalvi Sanyi mondja, a Mary PopKids másik énekese, aki egyébként a VIVA tévéből lehet ismerős műsorvezetőként. Az album az indexes premiert követően csütörtökön a Youtube-on, pénteken a Deezeren, hétfőn pedig az iTuneson debütál.

A The Blue Inside-ot a közönség először csütörtökön hallhatja az A38 hajón tartott lemezbemutatón, ahol a Mary PopKids mellett fellép majd a Polar Dear és a Buddhasmile.