Ezekre verjük el a locsolópénzt a héten

2014.04.22. 13:19
Tele lesz a város a héten bulikkal, jön a világ első számú drum and bass DJ-je, a tarajos punkok kedvence, és meztelenkedő garázs rock and roll a műfaj legextrémebb figurájától. A programok mellett kiemeltük a legfontosabb heti lemezmegjelenéseket is, mint a Death, Iggy Azalea vagy a Pains of Being Pure at Heart.

Heti lemezmegjelenések (04.22.)

Death - Death III

A detroiti zenekarról szóló dokumentumfilmről mi is írtunk, őket tartják az egyik első igazi punkzenekarnak, amit még a '70-es évek elején alapított egy afroamerikai testvérhármas. Az évtizedekre elfeledett együttes újrafelfedezése óta a Death III a második nagylemezük a két évvel ezelőttivel együtt, amin eddig nem hallott archív felvételeket adnak ki.

Eels - The Cautionary Tales of Mark Oliver Everett

A szarukeretes amerikai indie rock egyik utolsó még aktív dinoszaurusza Mark Oliver Everett, aki az utolsó eredeti tag az Eelsben, ennek ellenére kifejezetten termékeny a zenekar, ez lesz a tizenegyedik nagylemezük 1996 óta.

Iggy Azalea - The New Classic

A még mindig csak 23 éves Iggy Azalea egyike az újgenerációs női előadóknak, akik modell külsővel, közepesen elviselhető rappeléssel és kortárs elektronikus alapokkal csinálnak popzenét. Nem véletlenül nem csak a neve miatt hívják a fehér Azealia Banksnek.

Kelis - Food

Kelisről két dolog jut eszébe az embernek. A Milkshake című szám, aminek a Youtube-videója és Wikipédiája még mindig előbb jön fel a keresőben, mint maga az előadónő, és, hogy állítólag miatta lépett le Nas a budapesti koncertjéről zsebében a gázsival. A Food a kultikus Ninja Tune kiadónál jön ki Dave Sitek produceri munkájával a TV On The Radióból.

Neon Trees - Pop Psychology

Négy éve volt egy számuk, amikor úgy tűnt, hogy itt van a következő Killers, de ebből végül semmi nem lett. Szintis indie stadionrock, csak a Wembley helyett harmadosztályú focicsapatok pályáin.

The Pains of Being Pure at Heart - Days of Abandon

Ilyen zenekarnévvel nem nehéz kitalálni, hogy mire lehet számítani. Cuki, gitározós indie pop, néhol fájdalmas cipőbámulással, szakítások utáni magányos szomorkodáshoz tökéletes háttérzene.

Future - Honest

Aki azt hitte, hogy a széjjel auto-tune-olt, romantikus drogfutár R&B halott, az még biztos nem hallott az atlantai Future-ről. A két évvel ezelőtti nagylemezes bemutatkozása olyan jól sikerült, hogy az Honest már tele van A-ligás közreműködőkkel, mint például Kanye West, Pharrell, Pusha T, Wiz Khalifa, Drake és a továbbra is nagyon mókás nevű Young Scooter.

Get More: Future,
Future videos

Heti koncertek

Andy C - Akvárium (04.26.)

Lehet, hogy a drum and bass hazai népszerűsége sehol sincs a tíz évvel ezelőtti képest, de Andy C még mindig a műfaj legfontosabb lemezlovasa, ráadásul a magyar producerek legjobbjai lépnek fel előtte. (belépő: 3000/3500, fellépők: Andy C (UK), Chris.SU, Jade, Ian Autorun, Statik)

King Khan & The Shrines - Kuplung (04.27)

A nemzetközi garázspunk legfontosabb figurája lép fel kilencfős zenekarával vasárnap a Kuplungban. Az indiai-kanadai, de jó ideje Berlinben élő Arish Khan úttörője volt a zenei blogok által körbeimádott mai garázspunk műfajnak, alapított supergroupot a Black Lips-tagokkal (Almighty Defenders), a The Shrinesszal pedig tavaly hozta a második nagylemezét. Kevés extrémebb jelenség létezik a színpadon King Khannál, aki rendszeresen félmeztelenül, bennszülöttnek vagy indiánnak öltözve lép fel, és mutogatja a fenekét, néha Lindsay Lohannek. Egyébként gyakori vendégszerzője a Vice magazinnak is. Előtte a brazil Xtreme Blues Dog világjáró one mand band illetve az örmény-magyar Wattican Punk Ballet zenél. (belépő: 2400/2900 ft, fellépők: King Khan & The Shrines (GER/CAN), Xtreme Blues Dog (BR), Wattican Punk Ballet (ARM/HUN))

The Casualties - Dürer kert (04.25.)

Az ötödik Punk-Rock-Maratonra érkezik a tarajos pankok (így, a-val) kedvence, az amerikai The Casualties. Megvan ugye, az ő nevük van felvarrva minden tizedik kannásborra tarháló punk dzsekijére az Erzsébet téren és a Sziget bejáratánál. (belépő: 3490 ft, fellépők: The Causalties (USA), Don Gatto, Dog Attack)

...és lesz még a héten

And So I Watch You From Afar - A38 (04.24.) : Észak-ír posztrock zenekar pontos kezdéssel. Egyébként miért kell minden posztrock zenekarnak félmondatos nevet adni (Explosions in the Sky, God is an Astronaut, From Monument To Masses, This is a Process of a Still Life)? 

Turbo, Alithia (USA) - Akvárium (04.25.) : Az egyik legjobb magyar modern rockzenekar új lemezének bemutatója, vendég az amerikai Alithia.

Farbwechsel Live Session #2 - Kontra Klub (04.26.): A nyugatabbra is egyre nagyobb figyelmet kapó hazai analóg elektronikai színtér képviselőinek bulija, lesz S Olbricht, Norwell, Route 8 és Alpár.

Iamynak Live, Anez, Black Nails Cabaret - Gödör (04.23.): elektronikus zenei live actek a zajos szintipoptól, a kísérletezésen át a legfrissebb EP-jét nálunk bemutató Iamyankig.

The Scandals (USA), The Uprising (GER), Timebomb - GMK (04.24.): amerikai punkrock, német punkrock és magyar Rancid-tribute.

Rosa Parks - Dürer kert (04.24.): A hazai posztrock egyik kiemelkedő produkciója bemutatja az új nagylemezét, sok-sok fellépővel, mint a szerb Ana Never, a Duna és Fuseism.

UH Est: Innercity (BE) - Kontra Klub (04.23.): A Facebook-eseménynél ipari drone jazz elektronikát írnak a belga produkcióhoz, de lesz még ír folkos pszichedélia (Raising Holy Sparks) illetve két magyar fellépő, Lázár Gábor és a Drone Travolta.

Esti Kornél - Akvárium (04.24.): Az Esti Kornél is lemezbemutatót tart, vendég a We Are Rockstars és az Amber Smith.