Az Index felfedezte, a világ megszerette

2014.06.16. 10:32
Az Index alternatív dalversenyét, a Számot is megnyerő neo-psych rockzenekar a Deezer online zenei streamszolgáltató és rádió Young Guns nevű versenyét is megnyerte.

A Deezer még májusban választott ki négy zenekart a Young Guns című programjába, köztük a Middlemist Redet is. Nagy szó ez, 182 ország kismillió tehetséges zenekara közül kerültek be a legjobb négybe. A verseny kimenetelét a Deezer rendkívül egyszerűen döntötte el: a győztese az a zenekar lett, amelyiket a legtöbben hallgatták meg három hét alatt Deezeren. A Middlemist red ellenfelei a The Ransom Collective nevű Fülöp-szigeteki indie folk zenekar, a The Postrerz nevű kanadai hip-hop formáció és a Monte nevű, costa rica-i pop-punk banda volt.

A Deezer szabályai alapján egy hallgatás egy pontot ért,  egy szám hozzáadása a kedvencekhez viszont már hármat,  egy szám hozzáadása egy lejátszási listához dettó hármat, az album hozzáadása a kedvencekhez öt pontot ért, az előadó hozzáadása a kedvencekhez pedig tízet. A végén a Middlemist Red meggyőző fölénnyel, 109 231 ponttal nyert, a második helyezett The Ransom Collective-nek "csak" 64 006 pontja lett. A Middlemist Red korábban az Index alternatív dalversenyét, A számot is simán nyerte, amelynek értelmében augusztusban fellépnek a Szigeten, és az Index is követi minden lépésüket, legutóbb a kecskeméti fellépésükre kísértük el őket - vonattal. 

A nyeremény értelmében a Deezer a továbbiakban mindenféle segítséget megad majd a zenekarnak a nemzetközi karrierjük katalizálásához: megegyezés szerint külföldi booking agency-k bevonásával, külföldi koncertszervezéssel, külföldi zenei oldalakon való megjelenéssel, külföldi kiadók keresésével, lehetséges Deezer Session élő felvétellel, fesztiválokra való bekerülés körüli segítséggel - mondta az Indexnek Szarvas Árpád, a Deezer zenei főszerkesztője és artist marketingje. A Middlemist Red novemberre tervezi az első nagylemezt, a Deezer támogatását erre szeretnék felhasználni. 

Amikor megnyerték A Szám döntőjét, az ilyen volt:

Még albumuk sincs, de fődíjuk már igen