A Kozmosz és a roma slam is nyert a 89 afteren

2014.06.20. 14:06
Három pályakezdő zenekar, köztük a Kozmosz és egy roma slamcsoport nyerte rendszerváltoztatás 25. évfordulója alkalmából kiírt 89after című dalversenyt.

A 89 after dalpályázat azt akarta kideríteni, miként élik meg a fiatalok a szocializmus utáni világot. Kozmikus egybeesés, hogy a versenyre pont 89 dalt neveztek, a szervezők előbb 16-ra szűkítették le a mezőnyt, majd a zsűriben Harcsa Veronika énekes, Kemény Lili költő, Menyhárt Jenő zenész és Nagy Feró énekes döntött a győztesről. Vagyis a győztesekről, ugyanis ahogy Menyhárt fogalmazott:

Ha a rendszerváltozásnak nincs egyetlen nyertese, akkor az ebben a témában kiírt pályázatnak sem lehetett egy győztese, ezért döntöttünk úgy, hogy négy együttest is díjazunk.

A győztesek közül hatvan-hatvan órányi stúdióidőt nyert a Mindennapi 89 című dalával a Get Free együttes, valamint az Ébredünkkel a Teslavox. Fél-félmillió forint jutalmat kapott a Világszakadtság című számért az Index alternatív dalversenyében is feltűnt Kozmosz, és a Horváth Kristóf vezetésével működő roma slamcsoport, A tudás 6alom című videója. A roma slamcsoportról itt írtunk bővebben.

A 89after dalai elérhetők a 89after.bandcamp.com weboldalon is.