36-an kerültek kórházba egy Avicii-koncertről

000 456611419
2014.06.26. 12:38

Több mint ötven embert láttak el a mentősök a helyszínen, 36-ot pedig kórházba vittek Avicii svéd dj szerdai bostoni koncertjéről. A rosszullétre panaszkodók között több kiskorú is volt. Michel Bosse helyettes főfelügyelő szerint senki nem volt életveszélyben, a tünetek viszonylag enyhék voltak. 

Egyelőre nem tudják pontosan, hogy mitől lettek rosszul, a The Boston Globe arról ír, hogy a hatóságok szerint valószínűleg drogoztak, ittak, amin tovább rontott, hogy a koncertteremben nagyon nagy hőség volt. Mások viszont úgy nyilatkoztak, hogy az ellátott fiatalok egy része biztosan nem fogyasztott semmilyen drogot, mégis rosszul lettek. Nem ez volt az első ilyen eset: egy májusi Avicii-koncerten 29 embert vittek kórházba Torontóban. 

A rosszullétekkel kapcsolatban megint felmerült a népszerű Molly nevű drog és az elektronikus tánczene összefüggése. Tavaly ugyanis több haláleset történt amerikai elektronikus zenei bulikon, amikről kiderült, hogy az áldozatok az Mollyt szedtek, ami tulajdonképpen az extasy, csak más formában, tabletta helyett általában por vagy kristály alakban.