Még nyílnak a völgyben a kerti virágok

2014.09.30. 08:23

Pilvakeresek értelmezték újra Petőfi Sándor Szeptember végén című versét, a Halott Pénz, Fluor és Deego előadásában készült dalhoz már klip is van, amelyet először az Indexen lehet megnézni. A videoklip forgatókönyvében Karácson Tamás, azaz Fluor is tevékenyen részt vett, Derzsy Andrással közösen jegyzik a sztorit. 

"Egy személyiségzavaros, önértékelési problémákkal küszködő lányról szól, aki nem képes saját magával szembe nézni, ezért mindig olyan srácokkal veszi körbe magát, akik csak a jót látják benne, akiktől csak pozitív visszacsatolást kap. Amíg a másikkal, vagy a másiktól érkező önigazoló jelekkel foglalkozik, addig sem marad egyedül a gondolataival, a szomorú, üres valóságával." A lányt az a Jakab Juli alakítja, aki egyébként forgatókönyvíró, de újabban filmekben is szerepel, mint az általunk is ajnározott Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, és a hamarosan érkező Senki szigete. A három srácot a három repper alakítja: Halott Pénz, Fluor és Deego tűnik fel egy-egy jelenetben, míg a refrének alatt a lány egy mezőn kószál három lufival a kezében. 

Jakab Julinak tetszett a koncepció. "Ismerem azt az érzést, hogy különböző emberekkel, különböző szituációkban teljesen máshogy viselkedem. Fárasztó volt a forgatás, de mindhárom fiú rettenetesen szórakoztató, még a végére hagyott bömbölős résznél is bőven maradt energia ötpercenként feltenni a kérdést, hogy vajon "hány szerelmet bír még el a rakpart?" Másrészt Senki szigete ide, Van valami furcsa oda, egyáltalán nem vagyok hozzászokva a filmezéshez; úgy pedig végképp könnyű lelkesedni, ha ennyire jófej a stáb."

Halott Pénz már a kezdetektől fogva kapcsolatban van a Pilvakerrel, először a Feltámad a tengert dolgozta fel, és most is szívesen vett részt egy Petőfi-átirat megzenésítésében. Diaz mutatta meg a szám zenei alapját, majd Fluor Tomi vonta be a buliba. 

"Reméljük, hogy ahogyan eddig is, ezután is meg tudjuk hozni a kedvét az irodalomhoz azoknak, akiknek elvették vagy még meg se jött. A mi olvasatunkban így néz ki Petőfi klasszikusa."- foglalta össze a koncepciót Fluor. És akkor íme a videóklip: