Itt az első dal az új Pink Floyd-albumról

2014.10.09. 13:57 Módosítva: 2014.10.09. 15:57

Nemrég kiderült, hogy a Pink Floyd novemberben új albumra készül, aminek The Endless River lesz a címe. A BBC Radiónak David Gilmour elmondta, hogy - a lemezen még szereplő - Rick Wright billentyűs halála miatt ez az utolsó hivatalos Pink Floyd-album, soha többet nem vesznek fel új számokat együtt Pink Floyd név alatt. Ez azt is jelenti, hogy Roger Waters soha többet nem dolgozik együtt volt zenekarával és külön kihangsúlyozta egy facebookos bejegyzésben, hogy semmi köze nincs a novemberben megjelenő nagylemezhez.

Ha ez nem lenne elég nagy arculcsapás a bandának, akkor még szóba sem került került Jaden Smith. Will Smith színész-rapper fia (abban a családban már tradíció ez a szakma) ugyanis kirakott egy új dalt, amin a Pink Floyd 1973-as Breathe c. számára rappel húga, Willow Smith háttérvokálozásával kísérve. Az eredmény pedig egyáltalán nem rossz, sőt, így első hallgatásra semmi gond nincs vele. Persze a Pink Floyd-rajongók most biztosan a szívükhöz kapnak.

Közben a BBC Radio lejátszott az első új dalt, a Louder Than Wordsöt, ami persze azonnal felkerült a netre. Nem vagyok Pink Floyd-szakértő, de én ettől a daltól 5 percig 70 évesnek éreztem magam.