Szocreál házibuli Halott Pénzzel és Rendben Mannel

2014.10.29. 15:09

Elkészült Halott Pénz és a Punnany Massifból ismert Felcser Máté, vagyis Rendben Man (innen is az alkalmi kollaboráció neve, vagyis a Rendes Pénz) első közös videója az Abba című számhoz, amit most először látható az Indexen. A két pécsi rapper karrierje egymással párhuzamosan ívelt felfelé, a Punnany Massif mára az egyik elsőszámú fesztiválfellépő lett az országban, de az élőben zenekari felállássá alakuló Halott Pénznek is sikerült meglovagolnia annak a bizonyos segges dalnak a sikerét.

"Máté és én konkrétan két utcára egymástól nőttünk fel, régóta ismerjük egymást és mondhatom, hogy az elmúlt években barátsággá nőtte ki magát a szakmai kapcsolat. Amúgy az egész Halott Pénz és Punnany Massif csapat között jó a kapcsolat, többször léptünk már fel együtt, idén is együtt zárjuk az évet a pécsi sportcsarnokban" - meséli Marsalkó Dávid a Halott Pénzből.

penz

"Többször felmerült egy esetleges közös munka Wolfie-val ( a Punnany Massif másik rappere - a szerk.) is, de valahogy sosem jött össze. A Rendes Pénz teljesen véletlenül született meg, a Máténál lógtam amikor egyik éjjel valahogy úgy alakult, hogy azt vettük észre egy dalon kezdtünk el dolgozni. Amikor már megvolt a váz és a szöveg szóltunk a Meszinek ( Punnany Massif) és a Márknak (Halott Pénz), hogy nincs e kedvük énekelni egy dalban amin épp dolgozunk. Gyakorlatilag ilyen egyszerűen és tervek nélkül született meg ez a Rendes Pénz dolog, aminek bemutatkozó anyagához Miki357 rendezett klipet illetve Becsey Kristóf volt az operatőre.  A folytatást majd meglátjuk, nem tervezünk semmit, hiszen mindenki főleg a saját zenekarával van elfoglalva, de lehet hogy még lesz pár együtt töltött nap, amiből születhet valami."

klp1

A klip egyébként azt a régi hálás témát dolgozza fel, hogy milyen lehet egy csendesülős, szocreál házibuli idősekkel és jó csajokkal vegyesen, ami később rendes táncolós hepajjá alakul.