Mindent megold, ha Berlinbe megyünk! Bermuda-klippremier

cover
2014.11.13. 14:59

A KFT óta legföldrajzcentrikusabb magyar együttes, a Bermuda új dala a Monte Carlo és a London után most Berlinről szól, vagyis nem egészen a német fővárosról, hanem egy olyan életről, aminek a fásultságára az lenne a megoldás, hogy elutazik el oda két hétre.

A zenekar tagjai szerint a Berlin arról szól, „amikor az embernek elege lesz a dolgaiból, munkájából, vizsgáiból, sulijából, a csajából vagy a pasijából, a hétről hétre  ugyanolyan arcokból és éjszakákból, bulikból, akármiből. Azokról az üresjáratokról szól, ami közben már csak az alvásra tudsz gondolni, legyen az bárhol.”

Ha a klipből kellene levonni a következtetéseket arról, hogyan sült el a vakáció, akkor azt lehetne mondani, hogy elég rosszul, a Bermuda énekese csak céltalanul kóvályog a város utcáin és nagyon szeretne aludni, miközben egy lány zuhanyzik valahol messze. A cseles a dologban az, hogy a klipet nem Berlinben, hanem Brightonban forgatták, de végül is sem a Monte Carlo, sem a London nem a címszereplő városokban játszódott, hanem Budapesten.

A Bermuda két éve alakult, Mórocz Tamás, Urbán Dániel és Török Máté az eltelt idő alatt csak pár számot írt, de saját bevallásuk szerint kizárólag dalokra fókuszálnak, ahelyett, hogy albumokat jelentetnének meg. A 2012-es szigetes koncertjükről az Index is készített videót.

És akkor következzen a Berlin klipje, először az Indexen:

Ha valaki viszont a brightoni bolyongás nélkül szeretné hallgatni a számot, az megteheti a Deezeren, vagy itt rögtön: