December 1-től lehet jegyeket venni a 2015-ös Fishing on Orfűre

2014.11.27. 08:55

A jövő évi Fishing on Orfű fesztivál 2015 június 17-20-ig kerül megrendezésre, a nulladik napon továbbra is a Kispál és a Borz játszik, a bérletek jövő hétfőtől kaphatóak, év végéig kedvezményes áron. A fesztivál nulladik napján – tehát június 17-én – jövőre is a Kispál és a Borz lép fel. Az idei első karrier-áttekintő koncert a Bräutigam Gábor kiválásáig tartó időszakból szemezgetett, 2015- ben a '94-'98-ig terjedő időszak következik, tehát a Sika, kasza, léc, Ül, Bálnák, ki a partra és Holdfényexpressz lemezek legjobb dalai.

A tematikus visszatérést egyébként dokumentálja is a Kispál zenekar, minden decemberben díszdobozban, hangzásában feljavítja adja ki lemezeit, a csomagba a Fishinges Kispál-koncert dvd-je is bekerül. Az első, december 10-től megvásárolható kiadvány az első 4 újramasterelt sorlemezt, valamint az idei orfűi koncert dvd-jét tartalmazza.

További fejlemény a zenekar háza tájáról a Nagyszoba nevű audiovizuális projekt. A Nagyszoba egy olyan tér, ahol a zenekarok ugyanazon - többnyire nem hétköznapi - tárgyak segítségével szólaltatják meg dalaikat. “Továbbra is szeretnénk olyan zenekarokra felhívni a figyelmet, akiket értékesnek tartunk, de még nem ismertek széles körben. Viszont nem tehetségkutatós keretek közé helyeznénk őket, hanem egy olyan szobába, ahol nem megszokott eszközökkel kell zenélni. Például sörösüvegeken vagy poharakon, a kimozdítunk egy zenekart a komfortzónájából, nagyon érdekes dolgok születhetnek.” – mondta el Lovasi András. A Nagyszoba helyszínként is jelen lesz a 2015-ös Fishingen, ahol bárki kipróbálhatja majd magát, “szobazenészként”.