Hallgatnám: Cadik: P Beat

2014.12.04. 15:29

A magyar producer és DJ szakma egyik legsokoldalúbb veteránja, Cadik új lemezen dolgozik Soul Waves címmel, amiről most feltöltött egy új számot.

A lassan dülöngélő szám a néhol felpörgetett cinekkel egészen kellemes hatást képest kiváltani az emberből egészen addig, amíg nem néz ki az ablakon és látja meg ezt a hányadék időjárást. Egyébként észre sem vettem, de ez a mostani már az ötödik elérhető dal a még meg sem jelent albumról. Például itt van a soulos, dzsesszes Questions, Willie Evans Jr. közreműkösével, amiről nekem a Sound Providers és a Little Brother rapcsapat közös dalai jutnak eszembe. 

Aztán itt van az Georgia Anne Muldrow-val rögzített Tres Chic, ami az énekesnő mondva rappelésétől egészen furcsa, a fekete egyenjogúsági mozgalmak beszédeit idéző számmá változtatja az egész számot.

A végére még maradt két vokálmentes dal, mindkettő a futuresoul jelzőt kapta Cadiktól, ami egyébként tökéletesen leírja az absztrakt dobképletek, az innen-onnan felsejlő énekminták és a kifejezetten szolid, kellemes basszus képezte hangulatot.

Eddig kifejezetten biztató a Soul Waves, és ebből is látszik, hogy miért adná oda a magyar hiphop producerek 99 százaléka az egész baseballsapkagyűjteményét, ha csak hasonló zenéket tudna csinálni, mint Cadik.