Az MR2-nél még nem tudják pontosan mi az a Sör És Fű

2014.12.05. 09:38

Az idei év egyik legjobb magyar rapzenei megjelenése az angyalföldi Sör És Fű csapathoz köthető, akikről már megemlékeztünk korábban a Mindeközbenben is, hiszen Enter the SÉF címmel kihozták a legújabb nagylemezüket.

Azóta kiderült, hogy nem csak mi vagyunk oda és vissza Laci, Imi és Feri hármasától (tényleg ez a nevük), hanem az az MR2 Petőfi is, aminek azért komoly szerepe van a hazai ízlésformálásban. Ez egy részről dicsérendő, hiszen a Sör És Fű nehezen illeszkedik a Tokio Hotel-Skrillex-Gájer Bálint dominálta újpetőfis vonulatba, de még csak zongorás közhelyrapnek sem lehet nevezni.

Érthető módon a rapcsapat is nagyon boldog volt, amikor értesültek erről, ezért gyorsan nyomtak egy printscreent, amit aztán megosztottak a Facebookjukon.

A bökkenő csak annyi, hogy az Odanézz című számukhoz előadónak nem azt írták, hogy Sör És Fű, hanem helyette az albumuk címét, vagyis Enter The SÉF-et írtak. Persze ilyenkor felmerül az emberben, hogy vajon a Sör És Fű név volt túl erős valakinek a szerkesztőségben, vagy valami hibáról van csak szó. Nem hivatalosan a Petőfi Rádió egyik munkatársa elárulta, hogy a rádió Urbán Zóna című műsorában játszották le a dalt, és lehet egyszerűen csak rossz adatrögzítésről van szó. Hivatalosan viszont sem az MTVA sajtóosztálya, sem a rádió főszerkesztője, Horváth Gergely nem reagált megkeresésemre.

Mindenesetre a Sör És Fű valóban nem a legkereskedelmibb név (pont ezért annyira jó), és külföldön is akadt már olyan példa, hogy egy zenekar neve nem mehetett le élő adásban. Pontosan ez történt a Fucked Uppal annak idején, amikor élőben léptek fel az MTV-ben, de a felkonferálásban csak Effed Upként hivatkoztak rájuk.

Frissítés: Közben megérkezett a Petőfi Rádió válasza, amiből kiderül, hogy szó sincs cenzúráról vagy hasonlóról, szimpla adminisztrációs hiba történt.

"A Sör és Fű dala esti tematikus URBAN ZÓNA nevű műsorunkban hangzott el, és zenei szerkesztő kollégám szerint elképzelhető, hogy további egy vagy két számot eseti  jelleggel ugyanitt ugyanígy még bemutatunk a legutóbbi albumról. A névvel kapcsolatban pedig természetesen adminisztrációs hiba történt – a csapattól ezúton kérünk elnézést" - tájékoztatott Horváth Gergely főszerkesztő.