Ilyen egy igazi gengszterrapper: készenlétisek törtek Escobarra

2014.12.05. 16:46

Pár órája még nem sejthettük, hogy a két férfi - akiket a készenléti rendőrség ausztriai bordélyház üzemeltetésének gyanújával fogott el - egyike nem más, mint Ökrös Károly, vagyis Carlo Escobar híres gengszterrapper. Escobárral nemrég még interjút is készítettünk, amikor képviselőjelöltként indult Püspökladányban. Akkor azt mondta nekünk az anyagi háttere felől érdeklődve, hogy

Erről csak annyit vagyok hajlandó mondani, hogy egy cégnél vagyok csendestárs.

Ahhoz képest most előzetes letartóztatásban van, a vád ellene pedig igen súlyos: üzletszerű kerítés, kitartottság és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt nyomoz ellene a rendőrség. Állítólag százmilliókra rúghat az az összeg, amit a futtatásból bűntársával megkereshettek. Ezt az is bizonyítja, hogy a házkutatás során 4 nagy értékű - egyénként 15-20 millió forintos - autót, több tízmillió forint értékben órákat és arany ékszereket, valamint 7 millió forint készpénzt is lefoglaltak a rendőrök.

Lányok pénzén gazdagodtak

A letartóztatás hírére Escobar hivatalos Facebook-oldala is közleményt tett ki, amiben azt írják:

"Sajnos meg kell erősítenünk a hírt, miszerint Escobar előzetesbe került. Megkérünk mindenkit, hogy amíg az ügye nem tisztázódott le, ne menjetek bele felesleges találgatásokba, kérdésekbe, amíg mi sem tudunk többet a dologról."

Ezzel egy időben eltűnt a Youtube-ról Escobar eddigi legismertebb száma (és a honlapja sem elérhető), Az érem egyik oldala, amiben arról beszél, hogy ő csinálja a pénzt, és nem a pénz csinálja őt. Szerencsére egy nagyon mókás Skyrim-videó alatt megtalálható a dal, amiben 2:12-től maga Escobar vall arról, hogy nőket futtat, de egészen a mai napig ez csak amolyan műfaji sajátosságnak tűnt.

"Legyél te is, mint én, igazi strici
aki a kurvákat nem moziba viszi
Legyen a neve neki Olga vagy Gizi
Mikor leszámolom a pénzt
Az agyuk tiszta zizi"

Sokak szerint a gengszterrap műfaja hiteltelen, de erre most Escobar az élő ellenpélda. És hiába kapott mindössze négy szavazatot a püspökladányi önkormányzati választásokon, ez nem gátolta meg abban, hogy a sok keménykedés után egy hónnap ezelőtt írjon egy érzelmes, lírai dalt.

Frissítés: A gengszterrap magyarországi helytartója, Dopeman szerint nem más nyomhatta fel a rendőrségnél Escobart, mint Mr. Busta, a népszerű Youtube-rapper. Busta és Escobar között régóta megromlott a kapcsolat, de Dopeman sem puszipajtás az alacsony esztergomi előadóval.

Vajh, ki lesz majd a védett tanú Escobarék ügyében? Én csak annyit mondok, hogy óvakodj a törpétől...

- írja Dopeman a rapperre utalva a Facebook-oldalán.