A Legyek ura életre kel Zagar új klipjében

unnamed.png
2014.12.09. 13:52

Még tavaly jelentette meg Zagar a Light Leaks című nagylemezét, amihez idén egy remixalbum is társul, na meg egy friss videó, ami az Indexen debütál, rögtön a hajtás után.

“A videó kivülálló indigó gyerekek csoportjáról szól, akik az erdő mélyén összetákolt faházakban élnek egy posztapokaliptikus világban. A hagyományos történet mesélés helyett, lazán kapcsolódó emlék- és hangulatképek jelennek meg a klipben. Inspirációt jelentettek a korai '80-as évek ifjúsági filmjei és olyan kultfilmek is mint a Legyek ura vagy a Stand By Me. Több izgalmas helyszínen, elhagyatott lakótelepen, Kismaros varázslatos Dunapartján és a Börzsönyben forgattunk 20 gyerekkel. A rendező Szabó Áron volt és itt szeretnék köszönetet mondani minden résztvevőnek, a PPM filmstúdiónak és az Umbrellának, akik nélkül ez a film nem jöhetett volna létre” - mondta Zságer Balázs a klippel kapcsolatban.

A videót a remixlemez karácsonyi megjelenése követi, a Dream of Machine újraértelmezése mellett alapvetően táncorientált átíratok készültek a Light Leaks számaiból, amik között találni deep house-t és glitch-hopot is. A remixeket készítő producerek között olyan nevek szerepelnek, mint Dnte, Subotage vagy Bernáthy Zsiga. Utóbbi a We Plants Are Happy Plantsszel együtt szintén fellép Zagar december 11-i ünnepi koncertjén az Akváriumban, amit a friss megjelenés apropóján tartanak meg.