A Legyek ura életre kel Zagar új klipjében

unnamed.png
2014.12.09. 13:52

Még tavaly jelentette meg Zagar a Light Leaks című nagylemezét, amihez idén egy remixalbum is társul, na meg egy friss videó, ami az Indexen debütál, rögtön a hajtás után.

“A videó kivülálló indigó gyerekek csoportjáról szól, akik az erdő mélyén összetákolt faházakban élnek egy posztapokaliptikus világban. A hagyományos történet mesélés helyett, lazán kapcsolódó emlék- és hangulatképek jelennek meg a klipben. Inspirációt jelentettek a korai '80-as évek ifjúsági filmjei és olyan kultfilmek is mint a Legyek ura vagy a Stand By Me. Több izgalmas helyszínen, elhagyatott lakótelepen, Kismaros varázslatos Dunapartján és a Börzsönyben forgattunk 20 gyerekkel. A rendező Szabó Áron volt és itt szeretnék köszönetet mondani minden résztvevőnek, a PPM filmstúdiónak és az Umbrellának, akik nélkül ez a film nem jöhetett volna létre” - mondta Zságer Balázs a klippel kapcsolatban.

A videót a remixlemez karácsonyi megjelenése követi, a Dream of Machine újraértelmezése mellett alapvetően táncorientált átíratok készültek a Light Leaks számaiból, amik között találni deep house-t és glitch-hopot is. A remixeket készítő producerek között olyan nevek szerepelnek, mint Dnte, Subotage vagy Bernáthy Zsiga. Utóbbi a We Plants Are Happy Plantsszel együtt szintén fellép Zagar december 11-i ünnepi koncertjén az Akváriumban, amit a friss megjelenés apropóján tartanak meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?