A Kárpátok vadnyugata

2014.12.18. 15:05

A budapesti Fran Palermo zenekar az utóbbi 2-3 év egyik legizgalmasabb feltörekvő zenekarának számított sokáig, az indexes dalversenyben is egész sokáig jutottak, hogy aztán átmeneti ideig szüneteltessék az együttest. Aztán nemrég a semmiből felraktak egy új számot, amiről kiderült, hogy egy friss EP és a Fran Palermo visszatérésének az előjele. A Sun In Splendour N°14 című EP most először az Indexen hallgatható meg.

10846969 817128004997787 572662074 n
Fotó: franpalermomusic / Index

A zenekar utoljára 2013 januárjában adott ki bármit, de most novemberben ismét stúdióba vonultak, hogy számokat vegyenek fel, ennek lett az eredménye a mostani EP.

"Julian House munkáira csorgatom a nyalamat régóta. A kedvenc grafikusom. Ő inspirált leginkabb meg egy kevés Damien Hirst által felkapott spin art. A festékpacát a háttérben Bene (basszerosunk) készítette óvodás korában, egy szakkörön, és egyébként az utolsó pillanatban lett megtalálva és beszkennelve a képbe" - mondja Henri Gonzalez, a zenekar frontembere, aki a borítót tervezte.

"A konga és bongók egy eddig nem használt elem volt nálunk. 13-15 éves koromban több latin stílusú bandában is voltam perkás, és nagyon szerettem akkor csinálni. Most sikerült elég jó hangszereket szerezni ahhoz, hogy felvegyünk ilyesmit is. A lemezbemutatón is lesz kongás és bongós, eddig még nem volt soha, ez az öcsém lesz, aki egy elbaszott jó perkás. Még egy vendégklarinétossal is bővülünk, ő szintén játszik majd néhány dalban" - meséli az énekes-gitáros, aki azt is elmondta, hogy az EP megírásakor a Primal Scream, a tradicionális hawaii strandzene, Elvis Presley Blue Hawaii című albuma, Serge Gainsbourg, néhány Beady Eye-szám, a Los Angeles-i Fool's Gold és Brian Jonestown Massacre inspirálta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?