A Kárpátok vadnyugata

2014.12.18. 15:05

A budapesti Fran Palermo zenekar az utóbbi 2-3 év egyik legizgalmasabb feltörekvő zenekarának számított sokáig, az indexes dalversenyben is egész sokáig jutottak, hogy aztán átmeneti ideig szüneteltessék az együttest. Aztán nemrég a semmiből felraktak egy új számot, amiről kiderült, hogy egy friss EP és a Fran Palermo visszatérésének az előjele. A Sun In Splendour N°14 című EP most először az Indexen hallgatható meg.

10846969 817128004997787 572662074 n
Fotó: franpalermomusic / Index

A zenekar utoljára 2013 januárjában adott ki bármit, de most novemberben ismét stúdióba vonultak, hogy számokat vegyenek fel, ennek lett az eredménye a mostani EP.

"Julian House munkáira csorgatom a nyalamat régóta. A kedvenc grafikusom. Ő inspirált leginkabb meg egy kevés Damien Hirst által felkapott spin art. A festékpacát a háttérben Bene (basszerosunk) készítette óvodás korában, egy szakkörön, és egyébként az utolsó pillanatban lett megtalálva és beszkennelve a képbe" - mondja Henri Gonzalez, a zenekar frontembere, aki a borítót tervezte.

"A konga és bongók egy eddig nem használt elem volt nálunk. 13-15 éves koromban több latin stílusú bandában is voltam perkás, és nagyon szerettem akkor csinálni. Most sikerült elég jó hangszereket szerezni ahhoz, hogy felvegyünk ilyesmit is. A lemezbemutatón is lesz kongás és bongós, eddig még nem volt soha, ez az öcsém lesz, aki egy elbaszott jó perkás. Még egy vendégklarinétossal is bővülünk, ő szintén játszik majd néhány dalban" - meséli az énekes-gitáros, aki azt is elmondta, hogy az EP megírásakor a Primal Scream, a tradicionális hawaii strandzene, Elvis Presley Blue Hawaii című albuma, Serge Gainsbourg, néhány Beady Eye-szám, a Los Angeles-i Fool's Gold és Brian Jonestown Massacre inspirálta.