Bródy János a nyolcvanas éveket szerette a legjobban

2014.12.18. 09:56

Ötven éve kezdődött az Illés története, és idén, egy decemberi koncerttel fog véget érni. Bár  ez nem is Illés koncert lesz, hanem "beatünnep", amin azt ünneplik, hogy megszületett a magyar rockzene, mondta el Bródy János, a HVG-nek adott interjújában. Az 50 éves évfordulót egyébként az együttes két tagja, Pásztory Zoltán és Illés Lajos (a névadó) már nem érhették meg. Bródy elmondta, hogy külföldön gyakran úgy emlegetik őket, mint a magyar Beatles, és 1969-es, Illések és pofonok című albumuk állítólag még John Lennonnak is tetszett. Bródy szerint olyanok ők Szörényivel, mint az elvált szülők, akiket néha összehoznak a közös gyerekek, és akkor együtt sztorizgatnak. Bródy János azt mondja, bármennyire meghatározó zenekar lett az Illés, ő ennek ellenére a nyolcvanas éveket szerette a legjobban, amikor saját, önálló lemezein dolgozott, és közben dalokat írt Koncz Zsuzsának és Halász Juditnak. "Ezek voltak a legszebbek, különösen a vége felé. Aztán elszálltak az illúziók, és ma már nem hiszem, hogy dalokkal meg lehet váltani a világot".

Az Illés dalszövegírója ugyanakkor nem sok konkrétumot mondott az interjú során, hiába kérdeztek rá, szándékos volt-e a fellépés a kormánnyal nem épp puszi-viszonyban álló RTL Klubnál, és szándékosan énekelték-e a Sárga rózsát, Bródy csak valami sejtelmes sztorit adott elő az apjáról. Annyit elmondott, úgy érzi, 40-50 évvel ezelőtti szövegei még most is aktuálisak, ls nem tudja, hogy sírjon, vagy inkább nevessen-e ezen.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét