A Szám 2015: már lehet nevezni!

2014.12.23. 12:23

2014-ben először szervezte meg az Index az év legjobb magyar dalát kereső A szám című versenyét, amit végül az a Middlemist Red nyert meg, ami azóta a hazai popzene egyik legígéretesebb együttese lett és megnyertek egy nemzetközi tehetségkutatót is. Szóval érdemes figyelni A Számot, mert ki tudja 2015-ben ki lesz az, aki a semmiből előbukkanva nyeri meg magának az Index szavazóit. A versenyre idén először jelentkezni is lehet, részletek a hajtás után.

A 2014-es verseny mezőnyét mi állítottuk össze, de most már jelentkezni is lehet, a stenk@mail.index.hu címre is várjuk a zenéket, hátha lemaradtunk valami olyasmiről, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. 

Fontos!

  • 2014 január 1. és 2014 december 31. között megjelent számot fogadunk csak el
  • Egy zenekartól/előadótól csak egy számot hallgatunk meg. Persze lehet EP-t, nagylemezt meg egész diszkográfiát küldeni, de akkor vagy bele sem hallgatunk, vagy pont olyan számot találunk, ami esetleg a gyengébbek közé tartozik, ezért érdemes tényleg a legjobbat elküldeni
  • Nincs műfaji megkötés, black metaltól a freak folkig bármi jöhet angolul, magyarul, pirézül, vagy akár ének nélkül is
  • Beküldési határidő: 2015. január 5. 
  • Az email tárgya mindenképpen az legyen, hogy A Szám 2015.
  • Érdemes Facebook-oldalt is küldeni a zene mellé bemutatkozásképpen, de ami mindenképpen legyen: dalszerző, szövegíró feltüntetése, leírás a zenekarról és a számról
  • A nevezett dalt mp3-ban csatolni kell az emailhez, ezt a versenybe kerülés esetén feltesszük az Indavideóra.

Idén is 30 dal indul az első helyért, a tavalyihoz hasonló lebonyolításban, vagyis a ötfordulós kiesési szakaszban az olvasók és a zsűri válogatják a számokat, a zsűri választja ki a végső négyest, de innentől az olvasók szavazatán áll, hogy ki lesz A szám 2015 nyertese.

Idén is lesz élő döntő egy később megnevezett helyszínen, és idén is lesznek értékes nyeremények, de erről később részletes tájékoztatást adunk. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!