A Szám 2015: már lehet nevezni!

2014.12.23. 12:23

2014-ben először szervezte meg az Index az év legjobb magyar dalát kereső A szám című versenyét, amit végül az a Middlemist Red nyert meg, ami azóta a hazai popzene egyik legígéretesebb együttese lett és megnyertek egy nemzetközi tehetségkutatót is. Szóval érdemes figyelni A Számot, mert ki tudja 2015-ben ki lesz az, aki a semmiből előbukkanva nyeri meg magának az Index szavazóit. A versenyre idén először jelentkezni is lehet, részletek a hajtás után.

A 2014-es verseny mezőnyét mi állítottuk össze, de most már jelentkezni is lehet, a stenk@mail.index.hu címre is várjuk a zenéket, hátha lemaradtunk valami olyasmiről, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. 

Fontos!

  • 2014 január 1. és 2014 december 31. között megjelent számot fogadunk csak el
  • Egy zenekartól/előadótól csak egy számot hallgatunk meg. Persze lehet EP-t, nagylemezt meg egész diszkográfiát küldeni, de akkor vagy bele sem hallgatunk, vagy pont olyan számot találunk, ami esetleg a gyengébbek közé tartozik, ezért érdemes tényleg a legjobbat elküldeni
  • Nincs műfaji megkötés, black metaltól a freak folkig bármi jöhet angolul, magyarul, pirézül, vagy akár ének nélkül is
  • Beküldési határidő: 2015. január 5. 
  • Az email tárgya mindenképpen az legyen, hogy A Szám 2015.
  • Érdemes Facebook-oldalt is küldeni a zene mellé bemutatkozásképpen, de ami mindenképpen legyen: dalszerző, szövegíró feltüntetése, leírás a zenekarról és a számról
  • A nevezett dalt mp3-ban csatolni kell az emailhez, ezt a versenybe kerülés esetén feltesszük az Indavideóra.

Idén is 30 dal indul az első helyért, a tavalyihoz hasonló lebonyolításban, vagyis a ötfordulós kiesési szakaszban az olvasók és a zsűri válogatják a számokat, a zsűri választja ki a végső négyest, de innentől az olvasók szavazatán áll, hogy ki lesz A szám 2015 nyertese.

Idén is lesz élő döntő egy később megnevezett helyszínen, és idén is lesznek értékes nyeremények, de erről később részletes tájékoztatást adunk.