Nem engedték be a színesbőrű vendégeket az egyik új budapesti klubba

2015.01.03. 18:03 Módosítva: 2015-01-03 20:04:01

Nem engedték be a Cloud 9+ zenekar színesbőrű énekesét abba a buliba, ahová őt külön meghívták, írta a Cink. Az egyik menő hazai ruhamárka partyját tartották a nemrég megnyílt Teslában, ahová Skeeny Boy, a rockot és dubstepet ötvöző, nagyon népszerű hazai zenekar rappere is hivatalos volt, hiszen ezt a ruhát hordja az egyik klipjükben is. Két, szintén színesbőrű barátjával azonban nem tudott bejutni a buliba a biztonsági őrök miatt, mert egyszerűen nem engedték be őket.

Felhívtuk a Cloud 9+ menedzserét, Tóth Gergőt, aki elmondta, hogy annyi hasonló eset történt már velük, hogy most lett elegük az egészből. A 4024 debreceni oldal írt pár hónapja hasonló esetről, amikor ebolázni kezdett valaki az együttes koncertjén. A bejegyzést azóta törölték, de a Cink is átvette.

Sikerült elérnünk Skeeny Boyt, vagyis Kayode Ábelt, aki megerősítette a hallottakat. A biztonságiak először azt ajánlották a háromfős társaságnak, hogy inkább menjenek bulizni a Savannah-ba, Budapest egyik ismert, főleg feketék által látogatott klubjába. A társaság azonban nem akart elmenni, ekkor a biztonságiak

útlevelet kértek tőlük.

Az egészen megalázó kérésnek az egyik, amerikai állampolgársággal rendelkező férfi eleget is tett, de még így sem engedték be őket. A biztonságiak mögött állt egy hölgy, aki láthatóan a klub egyik alkalmazottja lehetett. Próbáltak vele is beszélni, hiszen Kayode a meghívottak között volt, de a biztonságiak rászóltak a nőre, hogy ne válaszoljon a társaságnak.

1374138 975090602508294 7616812045902230693 n
Fotó: Skeeny Boy / Facebook

A Teslába a beengedéskor face controlt végzünk, és ahogy honlapunkon is olvasható, az ittas vagy mások szórakozását viselkedésükkel zavaró embereket a biztonsági őrök nem engedik be, az előre váltott jegyek árát ilyenkor visszatérítjük

- mondta az Indexnek Erdei Zsófi, a Tesla sajtósa. Az ellenőrzést a beengedésnél nem a biztonsági őrök végzik, hanem egy szakember (jelen esetben egy fiatal lány), aki néhány kérdéssel, a  beszéd, a mozgás a tekintet megfigyelésével következtet arra, ki milyen állapotban lehet.

A sajtós szerint jelen esetben nem a Cloud 9+ énekesével volt probléma, hanem a vele érkezők között volt olyan, aki nem volt beengedhető állapotban. Mivel a társaság együtt akart bemenni, nem engedték be őket.  "Ha valaki ittas vagy nem megfelelően viselkedik, lehet fiatal lány, idős bácsi vagy zöld manó, a házirendünk szerint nem engedik be" - mondta a sajtós.

Erdei Zsófi olyan mozzanatra nem emlékszik, hogy ő a biztonsági őrök háta mögött állt volna és a Cloud 9+ énekese meg akarta volna szólítani. A sajtós arról sem tud, hogy ki mondta, ha mondta egyáltalán, azt a társaságnak, hogy menjenek inkább a Savannah nevű helyre szórakozni. 

 Az eset után megkereste őt telefonon Skeeny Boy. Akkor még a tények ismerete nélkül azt mondták neki, hogy ha bármilyen hátrány érte, kárpótolják ők. Most a Tesla úgy látja: megfelelően jártak el.

A Teslától a legmesszemenőkig távol áll mindenféle kirekesztés, hangsúlyozta Erdei Zsófi. A klub egy turisták szempontjából is erősen frekventált utcában helyezkedik el, így kiemelten fontosak számukra a külföldi vendégek. A kulturális sokszínűség nemcsak a programokat jellemzi, hanem a közönséget is. Az aznapi fellépő Roska volt, korábban vendégeik voltak az etnikailag sokszínű francia női kézilabda válogatott tagjai, de a Tesla adott helyet a roma holokauszt megemlékezésnek is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!