Fenyő Miki rappelve breakel, és még 20 ilyet összeszedett a Petőfi rádió

2015.01.07. 14:15

A héten fut a Petőfi rádió magyar raptörténeti sorozata, és kifejezetten jól sikerült eddig: hétfőn és kedden végigmentek a magyar rap hajnalától (meglévő zenekarok egészen fura rap próbálkozásaitól) egészen 2000-ig, pop vonalon, így kerültek elő olyan ritkaságok, mint a KFT rapdala, vagy Fenyő Miki sokak által nem is ismert Jön a Break! című száma, nevesen  

Jelentem én, jön a break, jön a break! Harsog a ridikül készülék!"  

– de inkább hallgassák rögtön:

És érdemes egy pillantást vetni arra is, hogy nézett ki Fenyő Miki ebben a break korszakban (találat by Sajó):

Az eddigi adásokból kiderült, hogy annak idején valamilyen okból rengeteg műsorvezető érezte úgy, hogy meg kell mutatnia magát rap műfajban is, így teljes rapkazettája jelent meg Antal Imrének, és persze lejátszották Harsányi Levente méltán elfeledett számát, a Hűazannyát is:

De nemcsak a kínos pillanatokat szedték össze, hanem a mainstream klasszikusokat is átnézték (pl. a műsort szerkesztő Animal Cannibalst és Geszti Péter különböző zenekarait), sőt, az olyan fontos állomásokat is, amikor a kisebbség is bekapcsolódott a rap műfajba, hiszen – Amerikához hasonlóan  itthon is rájöttek, milyen fontos szócsövük lehet a rap.

Hétfőn és kedden nézték át az egész kezdeti korszakot (a 80-as évektől 2000-ig) pop vonalon, mától pedig végigmennek ugyanezen korszak underground vonalán is. Az eddigi adásokat valamiért nem lehet elérni a rádió hangtárában, de érdemes lesz a maradék három adást meghallgatni élőben, esténként 20:00-21:00-ig a Petőfin.