Már megint visszatért a Prodigy

2015.01.12. 21:22

Márciusban új lemezzel tér vissza a Prodigy, ami állításuk szerint brutálisabb lesz, mindenki eddig tőlük bármi. Most felkerült az első szám az albumról, de a Nasty maximum annyira kemény, mint a Sziget végén csórón és másnaposan összepakolni a sátrat.

Videó a hajtás után.

A klip baromi jó, viszont a dal valami egészen pocsék, nemhogy brutális. Furcsa, hogy a Prodigy megint azt csinálja, amit a 2009-es Invaders Must Die albummal. Akkor hosszú szünet után tértek vissza egy abszolút kortárs, trendkövető lemezzel, tele french electro, new rave, fidget house, illetve drum and bass elemekkel. A lépés pont annyira bejött, hogy a Prodigy a következő 10 évre megint meghatározó fesztiválprodukció legyen. Erről mi magyarok bőven tudnánk mesélni.

Azóta eltelt hat év, a french electróból electrohouse, majd EDM lett, a new rave valamikor 2009 környékén válhatott teljesen érdektelenné a fidget house-ról nem is beszélve, ami alapból egy rossz viccből vált valid zenei műfajjá.

Szóval a Prodigy pont jókor volt jó helyen, hogy az ő hatásukra is megalakuló együttesek és producerek zenéiből merítkezve térjen vissza. Most viszont egész más dolgok dominálnak, a drum and bass például legalább annyira rádiós műfaj ma, mint a veretős prosztó house. Ezért is teljesen érthetetlen, hogy a Prodigy a Nastyvel mégis mit akart, hiszen ezt pont 2008-2009 környékén elsütötte az összes olyan együttes, ami klubzenét próbált játszani élő hangszerekkel.

Sőt, a Hadouken! ezt már egy évvel az Invaders Must Die előtt megcsinálta: 

Ettől függetlenül nagyon röhögnénk, ha pont akkor nem jönne Magyarországra fellépni a Prodigy, amikor új albumuk jelenik meg.