Metálistenek Fehérvárott

2015.01.12. 14:33

A Judas Priest, a Black Label Society és Gus G. az idei Fezen első három bejelentett fellépője, és az a metálos, akinek ettől nem megy feljebb a vérnyomása, azonnal szaggassa le az ujjatlan farmermellénye hátáról a Slayer-felvarrót.

A heavy metal nyolcvanas évekbeli újhullámának egyik jelentős alakjaként a Judas Priest minden elért, amit 45 év alatt elérhetett a metálban: 45 millió példányban adták el lemezeiket, kapott Grammy-díjat, és a mai napig telt házas bulikat tolnak, pedig a régi lendületük már igencsak megkopott, és Rob Halford helyett a sampler sikítja a Victim of Changes magas hangjait fülünkbe, de ki nem szarja le, ha mellé olyan súlyos metált kapunk, hogy a fejünk leszakad belé.

A Priest előtt lép fel Zakk Wylde gitáristen és sludge-ban utazó zenekara, a Black Label Society, dettó nem először (a Priest negyedjére, ők harmadjára lesznek Magyarországon), és ha csak feleolyan jó bulit tolnak, mint 2012-ben, már nyert ügyünk lesz. A szakáll-seggig érő haj-bőrgyatya-kútlánc-farmermellény kombóban színpadra lépő Wylde Ozzy egykori gitárosa volt, de most is éppoly jó dolgokat csinál, mint a mester oldalán.

A június 29-i nyitónap harmadik szereplője Gus G. lesz, az a görög gitáros fazon, aki most éppen zenekar nélkül van, de korábban szintén Ozzy gitárosa volt. Tavaly jött ki egy szólólemeze, amin jó kis tempós, harcos metálzenét játszik, váljon egészségére.