Metálistenek Fehérvárott

2015.01.12. 14:33

A Judas Priest, a Black Label Society és Gus G. az idei Fezen első három bejelentett fellépője, és az a metálos, akinek ettől nem megy feljebb a vérnyomása, azonnal szaggassa le az ujjatlan farmermellénye hátáról a Slayer-felvarrót.

A heavy metal nyolcvanas évekbeli újhullámának egyik jelentős alakjaként a Judas Priest minden elért, amit 45 év alatt elérhetett a metálban: 45 millió példányban adták el lemezeiket, kapott Grammy-díjat, és a mai napig telt házas bulikat tolnak, pedig a régi lendületük már igencsak megkopott, és Rob Halford helyett a sampler sikítja a Victim of Changes magas hangjait fülünkbe, de ki nem szarja le, ha mellé olyan súlyos metált kapunk, hogy a fejünk leszakad belé.

A Priest előtt lép fel Zakk Wylde gitáristen és sludge-ban utazó zenekara, a Black Label Society, dettó nem először (a Priest negyedjére, ők harmadjára lesznek Magyarországon), és ha csak feleolyan jó bulit tolnak, mint 2012-ben, már nyert ügyünk lesz. A szakáll-seggig érő haj-bőrgyatya-kútlánc-farmermellény kombóban színpadra lépő Wylde Ozzy egykori gitárosa volt, de most is éppoly jó dolgokat csinál, mint a mester oldalán.

A június 29-i nyitónap harmadik szereplője Gus G. lesz, az a görög gitáros fazon, aki most éppen zenekar nélkül van, de korábban szintén Ozzy gitárosa volt. Tavaly jött ki egy szólólemeze, amin jó kis tempós, harcos metálzenét játszik, váljon egészségére.    

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!