Meghalt Demis Roussos énekes

3298422
2015.01.26. 13:20 Módosítva: 2015.01.26. 13:47

Az egykori Aphrodite’s Child sztárja, Demis Roussos szombatról vasárnapra virradó éjjel hunyt el egy athéni kórházban. 68 éves volt. Halálhírét Párizsban jelentette be egy Twitter-üzenetben barátja, Nikosz Aliagasz.

A '70-es évek legendás popsztárjának  30 lemeze jelent meg, világszerte több mint 50 millió albumát adták el. Legismertebb slágerei közé tartozik a Rain and Tears, a We Shall Dance, a Forever and Ever és a My Friend the Wind, valamint a Goodbye My Love, Goodbye.

Demis Roussos - Goodbye My Love Goodbye

Roussos 1946-ban született az egyiptomi Alexandriában, később a szüleivel Görögországba költöztek. Már tinédzserként zenélni kezdett, 17 évesen ismerkedett össze Evangelos Papathanassiouval (ő később Vangelis néven vált világhírűvé), és 67-ben megalapították az Aphrodite's Child progresszív rockbandát. 1972-ig zenéltek együtt, ezután Roussos szólókarrierbe kezdett.

Roussos egyik legnagyobb rajongója egyébként Zámbó Jimmy volt, aki nemcsak magyar szöveggel énekelte a bálványa leghíresebb dalát, a Goodbye My Love-ot, de egy egész albumot kiadott Jimmy's Roussos címmel.

Zámbó Jimmy / Goodbye my love

Roussos a zenéje mellett arról is híres volt, hogy saját diétát dolgozott ki a túlsúlyára: simán megevett egy egész grillcsirkét salátával és gyümölcsökkel, ezzel máig ő a női életmódmagazinok egyik legnépszerűbb témája.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport