Bárki feldíszítheti a Sziget Fesztivált

2015.01.29. 12:55

Idei látványvilágának színesítésére vár pályázatokat a Sziget fesztivál három kategóriában. A nagy méretű installációk, emblematikus látványelemek, és egyéb művészeti projektek jelentkezését március 10-ig várják. Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a szervezők a rendezvény egyedi látványvilágára. Amit most művészeti alkotásokkal szeretnének tovább színesíteni.

Korábban is művészeket és alkotóközösségeket kértek fel a helyszínek kialakítására, köztéri műalkotások, installációk létrehozására, vagy egyes területek hangulatos megvilágításának kivitelezésére, mondta el Vető Viktória.

"Az így kialakult különleges látványvilág is hozzájárult ahhoz, hogy a Szigetet nemrég másodszor választották Európa legjobb nagyfesztiváljának. Tavaly nemzetközi pályázatot írtunk ki a látványelemek bővítésére, ennek köszönhetően még színesebb lett a fesztivál. Idén bővül a keret: három kategóriában - óriás méretű, látványos installációk, nagyméretű, emblematikus látványelemek, izgalmas művészeti projektek - várunk pályázatokat a Sziget köztereinek díszítésére" - fejtette ki a sajtófőnök.

A szervezők elvárása, hogy a pályázatok illeszkedjenek a Sziget szellemiségébe, az elemek lehetőleg természetes anyagokból készüljenek, ne legyenek környezetszennyezőek, ugyanakkor időjárás- és fesztiválálló, nem balesetveszélyes alkotásokat szeretnének. A látványterveket március 10-ig várják, a pályaművek megvalósítására 100 ezer eurós (31,2 millió forint) keretet biztosítanak, egy-egy pályázati támogatás összege az egyes kategóriákban 15 ezer, 5 ezer, illetve ezer euró lehet pályázatonként.

Részletek a www.sziget.hu oldalon.