Gyilkossággal vádolják az egyik legnagyobb rapmogult

2015.02.02. 12:46

Pick upjával hajtott át Suge Knight két emberen, egyikük meghalt, írja a Huffington Post. Mielőtt körözést adtak volna ki rá, Knight önként sétált be a rendőrségre, ahol őrizetbe is vették, két millió dollárt óvadék ellenében szabadulhat csak. A kultikus Death Row Records alapítója két férfival találkozott egy gyorsétterem parkolójában, amikor egy vita után az autóba pattant, rükvercből elcsapta a két férfit, majd át is hajtott rajtuk. Egyikük azonnal meghalt.

Egy szemtanú szerint a két férfi megtámadta a kiadófőnököt, megfenyegették, hogy megölik, ütötték, rángatták, hogy Knight aztán az autójába meneküljön. Ezután a  - szemtanú szerint - véletlenül áthajtott az áldozatokon. A piros pickupot később megtalálták a hatóságok, de az idő alatt Knight önként sétált be ügyvédeivel a helyi rendőrkapitányságra.

Suge Knight a rapzene egyik megkerülhetetlen, egyben legbalhésabb figurája, elég csak elolvasni a Daily Beast által összeszedett bűnlajstromát, amik között olyan történetek is vannak, mint amikor a bokájánál fogva lógatta ki a hotelszobája ablakán Vanilla Ice-ot, amiért az nem volt hajlandó átíratni Knight kiadójára az Ice Ice Baby megasláger jogdíjait. Hasonló módszerekkel később megalapította azt a Death Row Recordsöt, ami a hiphop aranykorának, vagyis a '90-es éveknek a legfontosabb kiadója lett. Olyan neveket foglalkoztatott, mint 2Pac, Dr. Dre és Snoop Dogg. Sokan egyébként Biggie Smalls és Tupac halálát is az erőszakos üzletmódszereiről elhíresült Knight nyakába varrják.

Knightot egyébként még tavaly augusztusban támadták meg egy nightclubban, ahol összesen hat lövést adtak le rá, ebből egy a gyomrán, egy pedig a karján találta el. Azóta állítólag a szokásosnál is óvatosabb és a hozzá közelállók szerint szabályosan retteg, hogy bármikor leszámolhatnak vele.

Az LA Times információi szerint az áldozat Knight egyik barátja, ő próbálta megfékezni a vita elmérgesedését. A másik férfi pedig az Cle "Bone" Sloan, akit többek között a 2001-es kiképzés c. film egyik szereplőjeként lehet ismerni. A társaság a Straight Outta Compton című N.W.A.-film forgatásán szólalkozott össze, majd a két férfi elindult enni egy gyorsétterembe.

A halottkém jelentése nem egyezik sem az említett szemtanú, sem a rapmogul ügyvédjének állításával: szerinte Knight az autójával követte a két férfit, majd mindkettőjüket elgázolta a parkolóban. Először elütötte őket, utána még egyszer áthajtott rajtuk.

Knight jogi képviselője szerint védence nem volt tudatában a gázolásnak, és az autón sincs semmilyen külsérelmi nyom.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport