Visszatér a trance-király a Balaton Soundra

2015.02.03. 15:16

Újabb neveket jelentettek be az idei Balaton Soundra az  előző adag után . A legnagyobb durranásnak Tiestót várják a szervezők, ő lesz a nulladik nap sztárfellépője. A holland DJ-producert itthon sem kell nagyon bemutatni, hiszen a trance egyik meghatározó alakjaként ismeri mindenki, aki valaha is topogott talpig fehérben a Hajógyári-szigeten. Az Adagio For Strings pedig valószínűleg kitörölhetetlen nyomott hagyott egy egész generációban.

A többi bejelentett név nagy részében az a közös, hogy többen viszonylag előkelő helyen szerepelnek a DJ Mag 100-as listáján, ami a világ legfontosabb (népszerűbb? ismertebb? hallgatottab?) lemezlovászait rangsorolja. Ilyen például Dimitri Vegas, aki már tavaly is fellépett Zamárdiban, és idén is így tesz testvérével, a fantasztikus művésznévvel rendelkező Like Mike-kal.

Hasonlóan kimagasló renoméval rendelkező, a Swedish House Mafiából szólókarrierbe kezdő Axwell és volt zenekari (?) társa, Sebastian Ingrosso is visszatér a Soundra, a sajtószöveg szerint ráadásul közös szettel.

Jön még a Tiesto protezsáltjaként tekintett holland Oliver Heldens is, aki mindössze 20 éves, de állítólag a deep house új kishercege. Na, nem az a deep house, hanem ez a veretősebb verzió.

Az érdekesebb nevek közül érdemes megemlíteni még Loco Dice-t, akinek szintén nem lesz új terep a Sound, illetve a dettó újrázó frania Brodinskit.

Rajtuk kívül még olyan DJ-k pörgetik a lemezeket, cédét, pendrive-ot, mint

  • Eva Shaw
  • MOTI
  • Flight Facilities
  • Firebeatz
  • Don Diablo
  • és Ummet Ozcan.