Macaulay Culkin vicczenekarát egy 16 éves detroiti srác adja ki

2015.02.20. 10:10

Az idei Record Store Dayre várják Macaulay Culkin zenekarának, a vitatott megítélésű Pizza Undergroundnak az első kislemezét. A zenekar javarészt a Velvet Underground számait adja elő pizzafogyasztással kapcsolatos témákra optimalizált szövegekkel. A zenekar megítélése, mondhatni, vegyes. Míg sokan viccesnek találják az ötletet, addig például Angliában tizenöt perc után le kellett vonulnia a zenekarnak a Dot to Dot fesztiválon, miután ledobálták őket sörrel, Culkint kétszer is telibe találva. 


Érdekesség viszont, hogy a lemezt a mindössze 16 éves Jarett Koral adja ki, aki egy véletlennek köszönhetően alapította meg Jett Plastic Records névre keresztelt kiadóját. Egy helyi zenész, Greg Beyer épp arról panaszkodott neki, hogy ugyan ő kiadja az egyik helyi előad nagylemezét, de egy kislemezhez még nem talált partnert. Koral rávágta, hogy majd ő kiadja, és rögtön el is adta a lemezgyűjteményének egy részét, hogy előteremtse az első kiadványhoz szükséges kétezer dollárt. 
  

Mivel korából adódóan nem vállalkozhat még, szülei segítik, hogy tanulmányai mellett tudjon lemezkiadással foglalkozni, így például Koral anyja formálisan a lemezkiadó igazgatója.   Az idei Record Store Day április 18-ra esik, a kislemez is erre a napra várható.