Ezeket a számokat szeretnénk megismerni

2015.02.25. 13:41

A Shazam egy okostelefonos zenefelismerő szolgáltatás, amelynek segítségével nem kell többé a barátoknak dúdolgatnunk, vagy dalszövegmorzsákra hagyatkozva keresgélnünk, esetleg a rádió felett gubbasztanunk az új kedvenc zeneszámunk után kutatva, hiszen az app akár néhány másodperc után megmondja nekünk a dal előadóját, címét és megjelenési évét is.

A Shazam most országokra bontva kiadta a legtöbbet keresett számok listáját, ami alapján Magyarországon egy francia elektronikus zenész, The Avener Fade Out Lines című számát szeretnénk a legtöbben megismerni. A dal valójában nem a név mögött rejlő Tristan Casara szerzeménye, a huszonéves producer csupán a Phoebe Killdeer & The Short Straws nevű zenekar The Fade Out Line című dalát értelmezte újra.

A dobogó másik két helyén a svéd AronChupa I'm an Albatraoz című dala és Paul Kalkbrenner fivérének, Fritznek a Back Home című száma foglal helyet. Az első tizenöt helyezett közé befért még például Mark Ronson és Bruno Mars Uptown Funkja, John Legend All Of Me-je, Calvin Harris és Ellie Goulding Outside-ja, valamint David Guetta és Emeli Sandé What I Did For Love című szerzeménye is.

Természetesen magyar számok is kerültek a százas listára: a legelőkelőbb, sorrendben a huszonötödik, helyet Halott Pénz szerezte meg a Valami van a levegőbennel, a 46. helyen a Hooligans Paradicsom című számának Lofti begi-féle remixe áll, 52. helyen Diaz és Mentha Nélküled című száma szerepel, ezt pedig Bogi Feel So Rightja követi. A 62. helyezést az Intim Torna Illegál Örökkéje érte el, közvetlenül mögötte pedig az általunk is kedvelt Wellhello Apuveddmegje áll – a Rakpart ehhez képest hét hellyel lejjebb csúszott.

A legnagyobb piacnak tekinthető Egyesült Államokban a Shazam Rihanna, Kanye West és Paul McCartney FourFiveSeconds című számát jósolja a közeljövő legnagyobb slágerének. Ez nálunk csupán a 47. helyen szerepel, vagyis egyelőre le vagyunk maradva, mint a borravaló.

A teljes listát a Shazam oldalán tudja végigböngészni.