16 év börtön a pedofil glamrockernek

2015.02.27. 16:08

Gary Glitter (Paul Gadd) egykori pop-rock ikont 16 év börtönre ítélték nemi erőszak kísérlete, négyszeri szeméremsértés és pedofília bűntette miatt, írja a BBC. Glitter 1975 és 1980 között bizonyíthatóan molesztált három kiskorú lányt. Alistair McCreath bíró az ítélethirdetéskor azt mondta, nem látja annak semmiféle jelét, hogy a hetvenéves Gadd megbánta volna tetteit, pedig azokkal mindhárom áldozata sorsát meghatározóan befolyásolta, és a örök életre szóló traumát okozott nekik.

A büntetés a vártnál azért volt enyhébb, mert a bíró az adott bűntettekre 1975–1980 között kirótt büntetési tételeket és ítélkezés gyakorlatot vette figyelembe, és akkoriban a maximális, halmazati büntetés ezekben a vádpontokban 16 év volt. Sallie Bennett-Jenkins, Gadd védője elég érdekes stratégiát választott a védőbeszédben, és kijelentette, hogy védencét a brit sajtóban mindenféle gazembernek állították be 2006-ban, miután Vietnamban lecsukták, mert egy 11 és egy 12 éves kislányt molesztált.

Ennek következtében a házát sem nagyon hagyta el az utóbbi nyolc évben, inkább magányosan élt, mert ha kiment az utcára, számtalan verbális inzultus érte, azaz anyázták ezerrel. Volt miért: a hosszú tárgyalássorozat alatt kiderült, hogy 1975-ben egy tízéves lányt akart megerőszakolni. Gadd lehet, simán megúszta volna az egészet, de Jimmy Savile tévés műsorvezető pedofilbotrányának kirobbanása után áldozatai feljelentették.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport