no

Amikor a zene egyben játék is

2015.03.02. 15:35
1907397 840833415963789 6597212785441421236 n

Iamyank már nem csak zenét készít, hanem nemrég kiadót is alapított, de ha ez nem lenne elég, a legújabb Lost Sounds c. lemeze egy egészen különleges, a POSSIBLE fejlesztőcsapattal összerakott projekt részeként debütál az Indexen. Ugyanis Lost Sounds egy magyar fejlesztésű mobiljáték, a Poco Eco szerves részeként készült el, illetve fordítva, a játék készült a zene szerves részeként. Na mindjárt elmagyarázzuk bővebben.

A Lost Sound és a Poco Eco játék kapcsolata a következőképpen fest:

  • Iamyank látott pár illusztrációt, ami új zenékhez adott ötletet
  • az új zenéit megmutatta a készítőknek
  • akik kitalálták, hogy a Lost Sounds számaira készítenek egy mobilos játékot a korábbi illusztrációkból
  • így jött létre a Poco Eco játék
  • amit ha megveszünk az Apple Store-ban, hozzácsapják Iamyank legújabb lemezét is.

De erről meséljen részletesebben a producer:

"Egy hatfős core teammel dolgoztunk együtt 8 hónapig. Ezen a ponton a zenék még nem voltak meg, gyakorlatilag durva vázlatok és demók mentén kezdtek elkészülni a concept artok, és kialakult a zene és a vizuál között egy oda-vissza inspirálódás, aminek következtében a játék maga határozottan a zenékre, azoknak hangulatára, hangszerelésére reflektál. Az egyes pályák díszletei időnként felismerhető hangszerekkel, máskor fantasy formákkal utalnak az épp ahhoz a világhoz tartozó dalra."

10991241 840843279296136 8192401938289270595 n

A Poco Eco alapvetően egy feladatmegoldós logikai puzzle, amiben a zene folymatosan alkalmazkodik a játékoshoz.

"A feladatok megoldása során minden mérföldkőnél egy zenei egységgel tovább halad a játékos, és a háttérben hallható zene is bővül egy elemmel. Amig nem mozdul, vagy nem oldja meg a következő feladványt, addig loopolódik (ismétlődik) a zene egy bizonyos része. Így valójában a feladatok és a sztori végigjátszása közben nem csak végighallgatja az új Iamyank-albumot, hanem a számoknak egy olyan verzióját hallja, amivel csak a játékon belül találkozhat. A lemez egyetlen énekes számát is alátámasztja a játék sztorija a megfelelő ponton."

A kettő együtt igazi kincs a hardcore zenebuziknak, hiszen a Poco Eco világa olyan, mintha egy elektronikus zenei producer egy estimesén keresztül próbálna beszélni szubbasszusokról, erősítőkről más zenei szakkifejezésekről úgy, hogy közben még élvezzük is. A zenéhez generált játék ötlete egyelőre még nem számít egy kifejezetten elterjedt koncepciónak, azonban az ehhez hasonló projektet egészen új lehetőséget nyithatnak mind a zenészek, mind a fejlesztők előtt.

Aki pedig élőben is szeretné hallani a Lost Sounds dalait, az március 6-án menjen a budapesti Toldiba, ahol Iamyank mellett fellép még A Szám nyolcaddöntőjében is szereplő Imre Kiss, illetve Alley Catss, Yapo, Vanis és a Headshotboyz.