Amikor a zene egyben játék is

2015.03.02. 15:35
1907397 840833415963789 6597212785441421236 n

Iamyank már nem csak zenét készít, hanem nemrég kiadót is alapított, de ha ez nem lenne elég, a legújabb Lost Sounds c. lemeze egy egészen különleges, a POSSIBLE fejlesztőcsapattal összerakott projekt részeként debütál az Indexen. Ugyanis Lost Sounds egy magyar fejlesztésű mobiljáték, a Poco Eco szerves részeként készült el, illetve fordítva, a játék készült a zene szerves részeként. Na mindjárt elmagyarázzuk bővebben.

A Lost Sound és a Poco Eco játék kapcsolata a következőképpen fest:

  • Iamyank látott pár illusztrációt, ami új zenékhez adott ötletet
  • az új zenéit megmutatta a készítőknek
  • akik kitalálták, hogy a Lost Sounds számaira készítenek egy mobilos játékot a korábbi illusztrációkból
  • így jött létre a Poco Eco játék
  • amit ha megveszünk az Apple Store-ban, hozzácsapják Iamyank legújabb lemezét is.

De erről meséljen részletesebben a producer:

"Egy hatfős core teammel dolgoztunk együtt 8 hónapig. Ezen a ponton a zenék még nem voltak meg, gyakorlatilag durva vázlatok és demók mentén kezdtek elkészülni a concept artok, és kialakult a zene és a vizuál között egy oda-vissza inspirálódás, aminek következtében a játék maga határozottan a zenékre, azoknak hangulatára, hangszerelésére reflektál. Az egyes pályák díszletei időnként felismerhető hangszerekkel, máskor fantasy formákkal utalnak az épp ahhoz a világhoz tartozó dalra."

10991241 840843279296136 8192401938289270595 n

A Poco Eco alapvetően egy feladatmegoldós logikai puzzle, amiben a zene folymatosan alkalmazkodik a játékoshoz.

"A feladatok megoldása során minden mérföldkőnél egy zenei egységgel tovább halad a játékos, és a háttérben hallható zene is bővül egy elemmel. Amig nem mozdul, vagy nem oldja meg a következő feladványt, addig loopolódik (ismétlődik) a zene egy bizonyos része. Így valójában a feladatok és a sztori végigjátszása közben nem csak végighallgatja az új Iamyank-albumot, hanem a számoknak egy olyan verzióját hallja, amivel csak a játékon belül találkozhat. A lemez egyetlen énekes számát is alátámasztja a játék sztorija a megfelelő ponton."

A kettő együtt igazi kincs a hardcore zenebuziknak, hiszen a Poco Eco világa olyan, mintha egy elektronikus zenei producer egy estimesén keresztül próbálna beszélni szubbasszusokról, erősítőkről más zenei szakkifejezésekről úgy, hogy közben még élvezzük is. A zenéhez generált játék ötlete egyelőre még nem számít egy kifejezetten elterjedt koncepciónak, azonban az ehhez hasonló projektet egészen új lehetőséget nyithatnak mind a zenészek, mind a fejlesztők előtt.

Aki pedig élőben is szeretné hallani a Lost Sounds dalait, az március 6-án menjen a budapesti Toldiba, ahol Iamyank mellett fellép még A Szám nyolcaddöntőjében is szereplő Imre Kiss, illetve Alley Catss, Yapo, Vanis és a Headshotboyz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?