Lejöttek a képernyőről A Szám döntősei

2015.03.03. 18:55

Az Index tehetségkutatójában végre eljött az idő, hogy a jelöltek lemásztak a képernyőről és megmutatták magukat a színpadon.

A nyolc döntős zenekarból csak hét tudott fellépni vasárnap a Visszaszámlálás! névre keresztelt koncertsorozaton a Kuplungban, Imre Kiss sajnos nem tudott ott lenni, de majd ő is megoldja, hogy egyenlő esélyekkel induljon A Szám következő fordulójában.

Vicces volt látni, hogy ezek a zenekarok, amiket mi hónapokig csak Youtube-videókból, emailekből és képekből ismertünk, tényleg léteznek és tényleg zenélnek, az pedig még viccesebb volt, hét, teljesen különböző együttes is képes volt egy egységesen jó bulit csinálni, annak ellenére, hogy egyik sem hasonlított a másikra. Egy színpadon állt kis szünetekkel a Hello Hurricane britpop-posztpunkja, a Dorothy's Legs kétszemélyes gitáros-szintis elektrója, a Bulbs szintén kétszemélyes, de finomabb elektropopja, a Gustave Tiger féktelen punkja, az erre az eseményre kétszemélyesre csappant Néhai Bárány döngölő rockzenéje, a Zanzinger Magyarországon teljesen idegen country-folkja és a Terrible Ted trappoló bevonulózenéje. 

A fellépőkről készítettünk videókat is, amiket a hét folyamán fogunk feltölteni, egyelőre a Hello Hurricane és a Dorothy's Legs számait lehet megnézni.

Az Indexen pedig szombaton folyatódik A Szám, végre eldől, hogy melyik négy legjobb zenekar lehet ott a március 14-i élő döntőben. 

És megint köszönjük mindenkinek, aki részt vett a bulin, azoknak, akik eljöttek megnézni a fellépőket, és azoknak is, akik felléptek. Nélkülük nem lett volna ilyen szuper.