Sinéad O'Connor-koncert lesz Budapesten

2015.03.10. 19:35

Sinéad O'Connor legnagyobb öröksége a világnak a Nothing Compares 2 U lesz, és ez sajnálatos is lehet az ír énekesnő rajongóinak, hiszen O'Connor ezen kívül még rengeteg dalt, és összesen 11 albumot írt, amiből a legelső, The Lion and the Cobra című 1987-ben, a legutóbbi, I'm Not Bossy, I'm the Boss című pedig tavaly jelent meg. Az I'm Not Bossy megjelenése előtt a sajtó évekig főleg a szókimondó, egyesek szerint botrányos viselkedésével foglalkozott, a mostani lemezzel úgy néz ki, sikerült ezt a korszakot maga mögött hagynia.

Amit most Budapesten is bebizonyíthat, ugyanis április 21-én fellép a Művészetek Palotájában. Nem ez lesz az első magyarországi koncertje, 2007-ben már fellépett a Sziget fesztivál nagyszínpadán, de most lesz először, hogy tisztességes koncertkörülmények között láthatja a magyar közönség. A jegyárak 3900 és 12 900 forint között vannak, a koncert tervek szerint 20 órakor kezdődik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A helyszín okán kapcsolódó hír, hogy a Művészetek Palotája március 14-15-én ünnepli a 10. születésnapját egy kétnapos maratoni koncertsorozattal, amire egységesen 1000 forint lesz a belépő. Fellép a Budapest Bár, Szakcsi Lakatos Béla, Bozsik Yvette társulata és még sokan mások is, a teljes programot itt lehet elolvasni.

Az intézmény bejelentett pár nevet a 2015/2016-os évadra, de egyelőre csak a dzsessz és komolyzene rajongóit tüzelhetik fel az olyan nevek, mint a Bécsi Filharmonikusok, Fassang László orgonaművész vagy Jazz Showcase illetve Jazztavasz nevű események. De a Müpa lesz a helyszíne a WOMEX-ként rövidített világzenei kiállítás, a World Music Expo koncertjeinek is októberben.