Kerekesszékes énekesnő képviseli Lengyelországot az Eurovízión

2015.03.11. 15:03

Monika Kuszynska, kerekesszékes énekesnő képviseli Lengyelországot. Előadása személyes élettörténetéből táplálkozik, a kerekesszékes énekesnő In The Name of Love című dalában az akadályok legyőzéséről énekel, írja az MTI.

A 35 éves Kuszynska tizenöt éve alapított Varius Manx nevű rockzenekarával két albumot adott ki. 2003-ban a banda a dalfesztivál elődöntőjéig jutott Sonny című dalával. Három évvel később az énekesnő súlyos autóbalesetet szenvedett, akkor kényszerült kerekesszékbe. Azóta szólókarrierjére koncentrált. Ebben nagy segítsége volt férje, Kuba Raczynski, aki az In The Name of Love zenéjét is szerezte.

"Művészetemmel megpróbálom összekötni a fogyatékossággal és az anélkül élő emberek világát. Az Eurovíziós Dalfesztivál idei mottója, a Building Bridges, azaz építsünk hidakat tökéletesen illik az én választott küldetésemhez és ez inspirálta a dal szövegét is" - mondta el az énekesnő.

Finnországot idén egy értelmi sérült punk banda képviseli, a Pertti Kurikan Nimipäivät, azaz Pertti Kurikan névnapja. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli majd Bécsben, az ő első koncertjéről az Eurovíziós győzelem után itt írtunk  • Vennék
  • Hírek