Antiszemita kommenteket kapott az Izraelben koncertező Tankcsapda

2015.03.18. 16:10
10955386 1074135155934207 6835072728474608349 n

A zenekar saját honlapján majd a Hammerworldon is megjelent a hír, miszerint az idei turnéba a szokásoknak megfelelően külföldi bulikat is beépítenek, mert ez már vagy húsz éve jellemző a Tankcsapdára a korai, punkos, foglalt házas német és holland koncertektől a határmenti, magyarlakta városok kultúrházain át Londonig és Dublinig játszottak már ők mindenütt.

Most elmennek Tel Avivba is.

Meg mellette még kismillió más helyre (idén mennek Óbecsére, Stuttgartba, Salzburgba, Oslóba, Londonba és Dublinba is), de ez nem lényeg a kommentelők szerint, akik ilyen nagyszerű hozzáállást tanúsítva szóltak hozzá a hírhez:

Lukács, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa szerint semmi furcsa nincs abban, hogy Izraelben is fognak játszani, mert mint ahogy azt a Stenknek elmondta, a zenekar eddig is igyekezett eljutni mindenhová, ahol kíváncsiak voltak rájuk, ráadásul mindig is keresték az új kihívásokat. „Pár éve például az Andrássy úton, a Párizsi-ház tetején koncertet adni és azt ország-világ számára élőben közvetíteni sem volt egyszerű logisztikai feladat, de belevágtuk, nagyon élveztük és örülünk, hogy megcsináltuk. Most sem volt ez másképp: néztük, hova mehetnénk, és Tel Aviv is felmerült a lehetséges helyszínek közözött. Aki ismer minket, tudja jól: mindig is mindenféle napi politikától és ideológia nézetektől mentesen tettük a dolgunkat. Egyszerűen csak szeretünk turnézni és eljutni lehetőleg minden hová ahová lehet! Ha a Die Toten Hosen, a Depeche Mode az Iron Maiden vagy a Metallica is fellép itt, mi miért ne tehetnénk?” 

Egy párszáz fős klubban játszanak majd, amit pont úgy béreltek ki a buli napjára, mint például a SYMA-csarnokot. “Nem egy helyi meghívásnak teszünk eleget, nem más szervezi a bulit és a turné külföldi állomásait, hanem mi magunk. Ez így persze jóval több meló: mi intézzük az utat, a szállást, a logisztikát, a jegyeladást, a kinti marketinget, de ezt már évek óta így csináljuk. Ha így nézed, kockázatos a buli, mert nincs fix pénz, ha nem jönnek be az emberek, nem keresünk mi sem de ahogy eddig, úgy most is hiszünk magunkban és a jól elvégzett munka sikerében.” 

Lukács a kommentekhez nem fűzött hozzá semmit, mert “annyi időmet elviszik a zenekari dolgok, hogy nem nagyon érek rá kommenteket olvasgatni. Természetesen hallunk néhány negatív hangot, de megszoktuk már. Az utóbbi években annyit kaptunk a szokásos vonalon (eladtuk magunkat, szponzorzenekar lettünk, stb.), hogy nem tulajdonítunk ezeknek nagy jelentőséget. Hosszú évek óta keressük azokat a helyeket, ahol létjogosultsága lehet egy magyar rock-koncertnek és úgy érezzük, Tel Aviv is ilyen hely sőt, ebben az évben a hazai koncerteken kívül még jó néhány ország jó néhány városába eljutunk.”  

Ezt a Dívány.hu Tel Avivban élő munkatársa, Steiner Kristóf is megerősítette a Stenknek, aki azt mondta, hogy ő maga is elmegy a koncertre és sok barátja is. "Abszolút van létjogosultsága, ráadásul a hely, ahol fellépnek eleve népszerű szórakozóhely, ahová szívesen járnak az itteniek. Sok magyar van itt egyébként, a magyarajkú izraeliek Facebook-csoportjának többezer aktív tagja van."