Feloszlik a Black Sabbath?

2015.03.24. 05:28 Módosítva: 2015.03.24. 05:29
Érdekes videoüzenetben jelentették be a Black Sabbath búcsúját, eszerint november 22-én Japánban koncertezik utoljára a Black Sabbath. Hogy csak Japántól vesznek búcsút, vagy a Black Sabbath végét is jelenti-e a koncert, egyelőre senki nem tudja biztosra.

Minden idők egyik legnagyobb hatású zenekara, a Black Sabbath bejelentette búcsúkoncertjét, ami a Makuhari Messe nevű komplexumban lesz Tokió külső részén, november 22-én. A koncert az Ozzfest japán állomása lesz és eddig annyi bizonyos, hogy a Korn is a fellépők között van - ők a november 21-ei nap headlinerei, ugyanis épp huszaik születésnapjukat ülik Tokióban. A koncert bejelentése egy kicsit zavaros, ugyanis sokak szerint értelmezhető úgy is, hogy csak Japántól búcsúznak. 

A koncert érdekessége, hogy Ozzy rájött arra, amire minden épeszű ember, mármint hogy Bill Ward nélkül nincs Black Sabbath, (ami a legutóbbi turnén be is bizonyosodott), így erre a fellépésre meghívták a Sabbath legendás, eredeti dobosást is. Arról még nincs hír, hogy a tavalyi koncertekről anyagi okokból távolmaradó dobos elfogadja-e a meghívást. Az viszont biztos, hogy ezzel a gesztussal eloszlatják azokat a pletykákat, amelyek szerint Ward rossz fizikuma miatt nem vett részt a legutóbbi turnén. 

A búcsúkoncertre készülve egy új albumon is dolgoznak, ismét Rick Rubin producerrel. Arról nem szólnak a hírek, hogy a búcsúnak bármi köze lenne Tony Iommi betegségéhez (Non-Hodgking limfómája van), ami miatt sokan már a legutóbbi turnét is az utolsónak hitték.