Ez az a város, ami ihlette

unnamed (3)
2015.04.03. 15:00

A tavaly év legjobb magyar megjelenései között emlegettük Stas, vagyis Sztaniszláv Bendarzsevszkij Tales From Liasufam Desert c. lemezét, de a mostani megjelenése valamennyire eltér a tavalyi concept albumtól. A MRBL néven kezdett projektje most az Indexen debütál. 

Az ingyenesen letölthető Sweet album valamennyire eltér a tavalyi Tales From Liasufam Desert global basses hangzásától, sokkal urbánosabb az előzőeknél.

Stas
Stas
Fotó: Bendarzsevszkij Sztaniszlav

„Ez az album egy amolyan »szerelemgyerek«. Nem világmegváltó vagy más monumentális célokkal készült, csak egyszerűen számok gyűjteménye, amik összeálltak egy egésszé. Nincs semmi túlspilázva, nincs összetett története. Ez egy olyan projekt, amiben olyan dolgokat engedek meg magamnak, amiket a Stasnál már nem tennék meg, mert ott van egy karakter, amit szeretek, és amihez valamennyire ragaszkodom. A MRBL egy urbánusabb hangzású projekt. Mondhatjuk, hogy Budapestre való felköltözésem (2014. szeptember) után jött az indíttatás, és talán ez az a város, ami megihlette” – meséli a lemezről a producer.