no

Ørdøg-klippremier: zúzós zenéhez ütős klip

2015.04.07. 14:02

A Superbutt tagjaiból alakult metálzenekar (igen, á-val), az Ørdøg első albuma még tavaly jelent meg, rajta tíz nagyon faszán összerakott, feszes, tempós, gitárcentrikus üvöltözéssel, és fel is került a szaksajtó év végi lemezlistáira, volt, ahol egyenesen az év lemeze lett. Megértjük, mert a zene tényleg nagyon jó, az első klipnek választott dal meg koncerten tuti nagyot üt, különösen a vége, amikor pompásan lehet rá headbangelni. 

A zenekart megkérdeztük a fenti klipről, amiben minden tag ugyanazt a bazinagy papírmasé fejet viseli, hogy egészen pontosan ez hogy is jött, meg minek, Vörös András énekes meg ezt válaszolta:

Az egyikünk felesége, aki bábkészítő, felajánlotta, hogy csinál nekünk groteszk maszkokat egy kliphez, ha akarjuk. Akartuk. Aztán, mivel a filmezéshez nem értünk, beszéltünk olyanokkal, akik igen. Ők kitaláltak hozzá történetet, szereztek helyszínt, szereplőket, meg minden egyebet, és szóltak, hogy hányra és hová menjünk forgatni. Odamentünk, vártunk pár órát, néztük érdeklődve, hogy mi történik, meg közben fél szemmel számítógépről a Seattle-Green Bay NFL-konferenciadöntőt is, mert az pont akkor volt, utána pedig felvettük a ruhákat, amiket hoztak nekünk, felálltunk oda, ahova mutatták, és azt csináltuk, amit mondtak.

A legtöbbet egyébként Szabolcs várt, róla mintázódtak a maszkok, de neki csak egy jelenetben kellett szerepelnie, és bár délután négyre érkezett, csak hajnali háromkor került volna sorra, ezért közben összehozott egy tizenkétezres italszámlát a büfében egyedül. A jelenetét végül egy másik alkalommal vették fel, amikor már nem kellett sokat várnia. Mi viszont még aznap reggelre végeztünk, hazamentünk, és pár héttel később telefonáltak, hogy kész a klip.