A feleségem szerint beteg és freak

2015.05.08. 15:07

Szürreál, fenséges, abszurd, feleségem szerint megfelelően beteg és freak.

- ezt mondta nekem Szőke Barna az éppen készülő albumáról pár hete, amikor bemutattunk egy számot róla, most pedig mindenki meggyőződhet róla, hogy igaz-e, amit ő (és a felesége) mondott, ugyanis itt meg lehet hallgatni a MYGL bemutatkozó lemezét:

(Deezer-profil nélkül csak fél percet enged a számokból a lejátszó, de a regisztráció ingyenes és Facebookkal is lehet csatlakozni, hogy aztán hallgatható legyen az egész album.)

Szőke egyébként a Qualitons és a Hó Márton és a Jégkorszak gitárosa, ez utóbbi meg is magyarázza, hogy Hó Márton miért állandó énekes a lemezen. A szerkesztőséget eléggé megosztották a vokáljai, van, aki szerint tökéletesen illik a faarcú komolysága a napfényes elektronikához, más szerint meg olyan, mintha valaki összehegesztett volna egy Hó Márton-Gold Panda-mashupot. Ami végül is nincs messze a Slow Magic és a Giraffage, két előadó, akit Szőke amúgy sokat hallgat.

Az albumot május 14-én élőben is bemutatja a MYGL a Toldi Klubban, itt a hivatalos Facebook-event hozzá. Az album borítója Csató József Pomp című festménye.

A lemezbemutatón kívül a MYGL-t meg lehet nézni élőben a Bánkitón és a Balaton Soundon.