Így telt az elmúlt évünk a Middlemist Reddel

2015.05.08. 14:04

Elkészült végre az a filmünk, amelyben az Index kamerája végigköveti a legígéretesebb magyar zenekar útját az alakulástól a világhír küszöbéig. Nem láttunk még olyan magyar zenekart, akik a semmiből előkerülve olyan erős zenével jöttek, és olyan gyors tempóval haladtak a valódi világhír felé, mint a kora huszonévesekből álló Middlemist Red. Egy sűrű év alatt megnyerték az Index dalversenyét, a Deezer világversenyét, végigkoncertezték a nyarat, majd beválogatták őket a világ legnagyobb zeneszakmai fesztiváljára, a Cannes-i Midem-re. Az Index kamerája minden fontos pillanatnál ott volt, végigkövettük, ahogy a próbahelyen demókat rögzítő kis magyar zenekarból a Pitchfork alapítója és a Rolling Stones egykori promótere által mentorált, nemzetközi vizekre evező, igazán fasza magyar zenekarrá válnak.

És hosszú-hosszú munka után végre elkészült a huszonötperces filmünk is, ami annyira jó lett, hogy úgy döntöttünk, nagyvásznon mutatjuk meg először az érdeklődőknek. Május 11-én, hétfőn este a Toldi moziban vetítjük le a filmet, majd a minikoncertet ad az előtérben a Middlemist Red. Az eseményre ingyenes jegyek válthatók a Toldi pénztárában, érdemes sietni. A vetítés 22:30-kor kezdődik, a koncert pedig 23:00-kor. Minden más fontos tudnivaló a FB-eventen.

A huszonötperces filmet, amelynek az a címe, hogy Middlemist Red: Az első év a világhír felé, május 16-án, szombaton lehet majd megnézni az Indexen. A szerkesztő-riporter Szász Barna, az operatőr Nagy Zágon, a vágó Nagy Dániel voltak, és itt először bele is lehet nézni, hogy milyen is lesz ez a film. Ilyen: 

Middlemist Red: Az első év a világhír felé (trailer)