Bulizott már ön a Zwack-gyár udvarán?

024 14 05 31 bp ess akvarium
2015.05.12. 10:13

Vasúttörténeti Vidámpark, Vasúttörténeti Park, Várkert Bazár, Zwack Unicum gyár, Vásárcsarnok, Belvárosi Piac és Széchenyi fürdő – ezek lesznek az idei Budapest Essentials bulihelyszínei június 25. és 28. között. A Margitszigeten a La Roux, a Wombats és Katy B lép fel, a Vasúttörténeti parkban Carl Craig és Solomun, a Vidámparkban pedig DOPE D.O.D. és Sub Focus várja majd a közönséget.

Ezek egészítik ki az olyan megszokottabb bulihelyeket, mint az Akvárium, a Palatinus strand, a Csillebérci strand, a Gozsdu Sky Terrace, a 360 Bár vagy a tavaly már kipróbált Vásárcsarnok. A fesztiválközpont nagyszínpada a Margitszigeten lesz.

A szervezők bejelentettek még hat új fellépőt is:

  • Peter Kruder
  • az Austra
  • az Aquarius Heaven
  • a Garden City Movement
  • a NYMA 
  • és Cassy (aki nem azonos az R&B szupersztár Cassie-vel, csak a félreértések elkerülése végett)

A Budapest Essentials egyik nagy erőssége, hogy egy bérletért cserébe nemcsak a bulikba lehet bejutni, hanem mindenféle kombinált programokra is érvényesek, így például a karszalag ellenében ingyenes a belépés a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, számos budapesti gyógyfürdőbe és a Ludwig Múzeumba is. 

Féláras belépőket biztosít több kiállítóközpont, köztük a Capa Központ, a Vasarely Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria, de a kedvezményes helyek listáján szerepelnek éttermek, streetfood-helyek, kávézók, manufaktúrák és további szórakozóhelyek is. Korábban már mi is megírtuk, hogy különböző várostúrákat is ajánlanak a bulik mellé.

A szervezők „Nekem Budapest” címmel önálló kiállítást szerveznek: a Budapest Essentials kulturális központjává alakuló Telep olyan művészek munkáinak ad otthon a fesztivál 4 napjára, mint Hitka Viktória, Gáldi Vinkó Andi, Murányi Kristóf és  Weiler Péter. 

A fellépők, a helyszínek és a programok pontos listája a www.budapestessentials.com oldalon érhető el.